Annonce
Østjylland

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fra Stevnstrup fanget i haglstorm på autobahn

Både Line og Kennet Harbo Sørensen samt deres to børn er kommet godt hjem til Stevnstrup efter et sydtysk motorvejs-vejrskifte af de voldsomme. Det samme kan ikke siges om bil og campingvogn.

Stevnstrup: Det var en rigtig, rigtig god ferie, som Line Harbo Sørensen sammen med manden Kennet og børnene Oliver og Lukas var på vej hjem fra i mandags.

De havde brugt små 14 dage på en campingplads på Lido'en i Italien i deres nye campingvogn med aircondition. Pladsen var knap så fuld, som før corona-pandemien ramte, men der var masser af sjov og hygge, uden det blev utrygt.

Over 20 timers kørsel med campingvogn kræver sådan en rejse og cirka seks timer henne i hjemturen kørte familien ind i et pludseligt vejromslag.

Annonce

Skodaen var på det tidspunkt i gang med at trække deres campingvogn gennem bjergene syd for München, da det begyndte at regne. Regnen gik over i almindelige hagl og derefter lidt større hagl, så børnene, som er ni og seks år gamle, blev lidt nervøse.

Også Line Harbo Sørensen følte sig utryg. For det gav et ret kraftigt klunk, når de små isklumper ramte bilen.

Kastede motorcykler fra sig

- Så begyndte det at stilne af, og jeg nåede lige at få sagt til børnene, at "nu tror jeg, det er overstået", og så åbnede himlen sig over os, forklarer Line Harbo Sørensen, som vurderer, at bilen derefter blev ramt af hagl på op til 30 millimeter i diameter.

Senere har hun fået tilsendt billeder fra samme område, som viser hagl på størrelse med  bordtennisbolde og lidt større.

Samtidig faldt temperaturen fra omkring 25 grader til syv grader indenfor cirka fem minutter. Mens Line filmede, fik forruden et stenslag så stort som en håndbold. På motorvejen så de motorcyklister kaste cyklerne fra sig og springe ind i den nærmeste bil.

Trafikken holdt helt stille på den firsporede motorvej, så ingen kunne slippe væk. Line og Kennet Harbo Sørensen bekymrede sig for panoramataget i deres Skoda, for hvad hvis det blev knust?

Annonce

Plan for værste scenarie

-  Vi var begge to bange i situationen, og Kennet fortalte mig senere, at han gennemtænkte det værste scenarie, hvor børnene blev nødt til at komme om i bagagerummet med puder over sig som beskyttelse, fortæller Line Harbo Sørensen.

Familien Harbo Sørensens skønne ferie i Italien sluttede med en voldsom oplevelse på køreturen hjem. Privatfoto

Drengene blev også kede af det.

Efter lidt tid begyndte bilerne at køre igen. Alle ville væk fra uvejret, som snart stilnede helt af. I tyske aviser blev stormen efterfølgende kaldt en supercelle, og der var billeder af store bunker af hagl langs motorvejen. Andre steder havde stormen i stedet leveret store mængder af vand.


Da børnene er opslugte af skærmene igen og har hørebøfferne på, bliver jeg ked af det. Så rammer chokket mig.

Line Harbo Sørensen


Da roen faldt på, og børnene var tilbage ved deres ipad, blev der plads til Lines følelser.

- Da børnene var opslugte af skærmene igen og havde hørebøfferne på, blev jeg ked af det. Så ramte chokket mig, fortæller hun.

Der var en stor lettelse for familien, at alle kom godt igennem oplevelsen. Men sammen med den lettelse fulgte frustrationen over de materielle skader.

- Det vigtigste er, at vi er kommet derfra uden mén allesammen. Men det er en spritny campingvogn og en bil fra 2018, så jeg ærgrer mig over skaderne, fortæller Line Harbo Sørensen.

Annonce

"Er vi de eneste?"

Hurtigst muligt søgte familien mod en rasteplads for at se nærmere på bil og campingvogn og dokumentere konsekvenserne af haglstormen. Men de var ikke de eneste med den idé, så først fire rastepladser senere lykkedes det, og skaderne kunne gøres op.

Skodaen fra 2018 har mere end 200 buler og mange stenslag. Privatfoto

Massevis af buler på alle tænkelige sider og kanter af bilen og en hel del mindre stenslag, som ikke kunne ses, mens haglene faldt. Også campingvognen havde en hel del buler, og flere kanter af vinduerne på vognen var blevet knust.

Siden har parret kontaktet forsikringsselskabet, hvor de heldigvis er dækket godt ind, og vel ankommet til Danmark afventer de taksators vurderinger af skaderne. De stoppede selv med at tælle, da de nåede til 200 buler.

Line Haubo Sørensen har delt oplevelsen på en campingside og spurgt efter billeder og videoer fra andre på samme rute i mandags.

- Det er nok både nysgerrighed, men også en måde at bearbejde oplevelsen på: "Er vi de eneste?", "Hvad gør de andre, som står i samme situation?", forklarer hun og understreger, at både hende og manden er okay, og har gode venner, naboer og familiemedlemmer at tale om oplevelsen med.

Også Oliver og Lukas har det fint.

- Jeg er overrasket over, hvor hurtigt de var videre. Nu synes de bare, at det er sejt med alle bulerne, forklarer Line Harbo Sørensen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Omikron-variant nærmer sig 200 tilfælde i Danmark

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Østjylland

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce