Annonce
Østjylland

200 forældre på gaden for flere voksne i daginstitutionerne

Demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner lørdag kl 13. Arkivfoto
Lørdag går det løs over hele landet med demonstrationer for flere voksne i institutionerne. I Horsens håber den lokale initiativtager at samle mindst 200.

Horsens: Som en del af den landsdækkende demonstration, hvor 20.000 forældre har mobiliseret sig i en fælles kamp for minimumsnormeringer i daginstitutionerne, går 200 horsensianere på gaden lørdag.

Der er planlagt demonstrationer i 39 byer, og i Horsens håber den lokale initiativtager, 24-årige Sabrina Jørgensen, at mindst de 200 tilmeldte på Facebook-gruppen og gerne mange flere kommer med.

- Når vi er så mange, der råber op, vil politikerne forhåbentlig lytte. Det kan ikke passe, at vores børn skal behandles sådan, siger hun, men understreger også:

- Demonstrationen er ikke imod pædagogerne. Vi ved godt, hvor hurtigt de løber, men det er ikke nok. Vi er nødt til at give dem bedre rammer og dermed bedre rammer for vores børn. Når vi er mange, håber vi ikke, de kan negligere os, lyder det.

- Demonstrationen er ikke imod pædagogerne. Vi ved godt, hvor hurtigt de løber, men det er ikke nok. Vi er nødt til at give dem bedre rammer og dermed bedre rammer for vores børn. Når vi er mange, håber vi ikke, de kan negligere os.

Sabrina Jørgensen, lokal initiativtager

Vil råbe politikerne op

Hele demonstrations-gruppen opstod spontant midt i marts i kølvandet på DR2’s dokumentar “Hvem passer vores børn?”, som viste børn med manglende voksenkontakt i daginstitutionerne. Og det bekymrer Sabrina Jørgensen, som selv har en datter på to et halvt, at børnene er overladt til sig selv.

- Forhåbentlig er der nogen, der hører efter. Vi har selv en, som skal begynde i børnehave nu, og vi er bekymrede over, hvordan det skal gå. Det kan ikke passe, at politikerne skal blive ved med at presse området, siger hun.

Demonstrationen i Horsens begynder på Torvet kl. 13 og bevæger sig ned mod Rådhuset. Ud over både musik og tryllekunst for børnene vil der være forskellige taler for de voksne.

- Næstformanden for BUPL i Østjylland kommer og taler, og der kommer også en børnepsykolog, som kan tale om perspektiverne på, hvorfor det er vigtigt med flere voksne, fortæller Sabrina Jørgensen.

Hele demonstration er sat til at vare et par timer, og selvom der tilsyneladende er stor opbakning fra befolkningen, kniber det med at få politikerne med.

- Vi har forsøgt at få politikerne med, men indtil videre er det kun SF, som har sagt, de kommer, lyder det fra Sabrina Jørgensen, som dog alligevel regner med, at politikerne nok skal opdage, at de er der.

- Forhåbentlig bliver vi 200 og måske endnu flere, så vi skal nok få lavet en hel del larm, så de hører os.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Tiltalt fra Hobro nægter planer om masseskyderi mod Aarhus-skole: Det var fantasier

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

Østjylland

Boligselskab vil bygge 136 boliger på mark: Bliver den lille by nu meget større?

Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Annonce