Annonce
Aarhus

200 mand knokler for IC4-toget i Aarhus

Hvordan er det dag ud og dag ind at knokle med de samme tog, som bare ikke vil makke ret? Vi skal møde supervisor Carsten Erling Hofffmeister på værkstedet.

IC4-skandalen skal bringes til afslutning i DSB´s store værksted i Sonnesgade.

»IC4-toget kommer aldrig til at køre tilfredsstillende. Skrot det.«

Annonce

Sådan lyder det med jævne mellemrum fra politikere og eksperter.

Men hvad siger de 200 mand i Aarhus, som i øjeblikket arbejder i treholds-skift på at udbedre fejl og lave forbedringer på skandaletoget?

Århus Stiftstidende har besøgt DSBs IC4-værksted i Sonnesgade og bringer en stor reportage i søndagsavisen.
Se billederne: På besøg hos IC4-togenes læge

Avisen fortæller også, at et enkelt af de tog, italienske AnsaldoBreda har lavet til DSB, næppe kommer ud at køre. Ikke i Danmark i hvert fald.

Det er IC4-tog nummer 10 i den 83 togsæt lange serie. Det har for flere år siden været en tur omkring Aarhus, og supervisor Carsten Hofmeister fra IC4-værkstedet har været med til at teste det. Siden er det på mystisk vis endt i Libyen - som en gave fra Berlusconi til Libyens nu tidligere diktator Gaddafi. Og med en indretning, vi andre nok ikke lige skal forvente, bliver dansk IC4 standard.

Se fotos af IC4-toget i Libyen her.

Læs hele historien om arbejdet med IC4 på værkstedet i Sonnesgade i Århus Stiftstidende søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce