Annonce
Østjylland

200 særligt talentfulde gymnasieelever blev fejret i Aarhus

Randers StatsskoleAmalie Flarup Højbak NygaardIsabel Bech MikkelsenKatri Rosenhøj Wedersøe GravgaardMadeleine Picard Svejgaard MadsenMathilde Greve BülowVictoria Dybdal

Årgang 2016 er sjette årgang på Akademiet for Talentfulde Unge|Midt (ATU), som har gennemført et tilrettelagt og intensivt akademisk forløb ved siden af deres almindelige undervisning i gymnasiet. Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), lykønskede de talentfulde unge og sendte dem godt ud i verden.

200 gymnasieelever fra Region Midtjylland har siden januar 2016 deltaget i et læringsfællesskab sammen med andre særligt talentfulde unge gymnasieelever på Akademiet for Talentfulde Unge|Midt.

Efter et intensivt forløb med akademisk tænkning og fordybelse sideløbende med deres almindelige gymnasieundervisning blev eleverne 10. januar fejret for deres indsats foran 550 gæster. Arrangementet fandt sted på Viby Gymnasium, hvor de fik overrakt et diplom som bevis på gennemførelsen af det toårige ATU-forløb.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), roste talenterne for deres ekstra frivillige indsats og sendte dem godt ud i verden:

- Den motivation og det drive, I har, gør, at I kan producere bedre resultater ude i verden. Belønningen bliver ikke bare en god løn, men også en passion for at opnå viden, der giver bedre livskvalitet både i arbejdslivet og i fritiden. Nu skal I til at sætte nye mål for fremtiden, jeres karriere og talent. I er kommet godt fra start, og I har vovet det første skridt - ikke bare for jer selv men for os allesammen. Det er jer, der skal være med til at løse de udfordringer, store som små, der findes rundt omkring i verden.

Paderup GymnasiumEmilia Dalqvist OfverlindJulie Skogstad BlaabjergMaximilian Marin Duhn Gotthardsen ScarpaSarina UlrichTobias Bach Johannessen
Annonce

To år med faglige udfordringer

ATU er et unikt to-årigt talentforløb for regionens dygtigste gymnasieelever. Her mødes ligesindende i et entusiastisk fagligt fællesskab. Fælles for dem alle er, at de har delt den samme begejstring for det at lære nyt, udfordre sig selv og prøve kræfter med akademisk analyse. For at blive optaget på ATU skal eleverne i første omgang indstilles af rektor på deres gymnasium, hvorefter de skal sende en motiveret ansøgning og et essay om deres syn på videnvidenskab.

Kun de dygtigste bliver optaget.

Svend Thorhauge, leder af ATU, sagde til regionens dygtigste gymnsieelever:

- Hvis I formår at være jer selv uden at være jer selv nok; hvis I evner at skabe jer plads i verden uden at skabe jer tosset, men dog ved at skabe jer originale; hvis I glemmer jer selv for en stund for fagets skyld, så kan I forankre jer i en verden, som aldrig vil glemme jer - fordi I netop vil være med til at skabe den forandring, som en dag bliver til næste generations historie. Så gå ud i verden og gør forskel dér, hvor der er allermest brug for jer, hvor I kan gøre allerbedst nytte. Investér i jeres omgivelser, skab fællesskaber og vær lysende eksempler på jeres vej.

Torsdag eftermiddag blev der således taget afsked med regionens talentfulde gymnasieelever fra årgang 2016 på Akademiet for Talentfulde Unge.

Men lige om hjørnet venter endnu en flok nysgerrige, dygtige og engagerede elever, når årgang 2018 tager hul på 20 obligatoriske seminarer, en sommercamp og en lang række valgfrie aktiviteter, herunder også aktiviteter i udlandet og på internationale universiteter.

Grenaa GymnasiumAnna Sofie Allermann BinderFrederikke Cnota Thomasen
Rønde GymnasiumEmma Emilie Pryds ØllgaardMarius Vendelbo Bjørnbak Brix
Favrskov GymnasiumFreja HavnJakob Toft PedersenJens Aagaard MadsenTobias Peter le Ker Dreisler
Tradium, EUXEmilie Haahr Jelle
Tradium, Rådmands BoulevardAnders HøyerHelene KnutssonJonas Amdrup RasmussenSimon Bæk Kviesgaard Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce