Annonce
Aarhus

200 tons sprængstof eksploderede: Fokus på værste ulykke i Aarhus' historie

Den Gamle By, Besættelsesmuseet og Aarhus Stadsarkivet sætte torsdag 4. juli fokus på katastrofen, da en tysk pram sprang i luften med 200 tons sprængstof ombord. Det skete for 74 år siden.
For 75 år siden eksploderede en tysk pram med 200 tons sprængstof i Aarhus Havn. Arrangement i Dokk1 sætter fokus på katastrofen.
Annonce

AARHUS: Den 4. juli 1944 indtraf den uden sammenligning største ulykke i Aarhus' historie.

Det skete, da en tysk pram, der lå i Aarhus Havn, eksploderede med 200 tons sprængstof ombord.

Mens en dødbringende last af granater blev sendt ind over byen, blev havneområdet ved kornpieren lagt i ruiner samtidig med, at en voldsom brand truede med at sprede sig til resten af byen.

Torsdag - på selve jubilæumsdagen - går Den Gamle By, Besættelsesmuseet og Aarhus Stadsarkiv sammen om et arrangement, der sætter fokus på havnekatastrofen, hvor 33 århusianere omkom og 250 blev såret. Hvor mange tab, den tyske besættelsesmagt led, ved vi ikke.

Arrangementet foregår i Dokk1's store sal. Her fortæller Ida Jermiin Offenberg om, hvordan hun som syvårige oplevede eksplosionen.

Bagefter fortæller leder af Besættelsesmuseeet, Søren Tange Rasmussen, om katastrofens årsag og konsekvenser.

Efter foredragene er der mulighed for at se historiske fotos, og ligger man selv inde med fotos fra besættelsestidens Aarhus, er man meget velkommen til at tage dem med. Og måske lade arkivet lave en digital kopi af billederne.

Arrangementet, der er gratis, foregår mellem kl. 16.00 og 17.30. Tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Søfartsmuseet fortjener bedre

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce