Annonce
Navne

201 gymnasietalenter hyldes for en særlig indsats

Anders Kühnau uddeler diplomer til gymnasietalenter. Foto: Axel Schütt

201 midtjyske talenter sendes torsdag 10. januar ud i verden, når de bliver fejret på Viby Gymnasium.

Når skoledagen slutter, er det for de fleste gymnasieelever tid til et par timers ro langt væk fra skolebøger, opgaver og projekter. Men for en gruppe gymnasieelever forholder det sig noget anderledes. De har i de seneste to år ved siden af deres almindelige undervisning mødtes med andre ligesindede i det udvidede læringsfællesskab Akademiet for Talentfulde Unge Midt. Torsdag 10. januar kl. 15 får de 201 talenter fra årgang 2016 overrakt diplom for deres indsats og engagement.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau holder tale til de unge mennesker og vil også være med til at overrække diplomer til dem.

Akademiet for Talentfulde Unge Midt er et samarbejdsprojekt mellem regionens gymnasier, Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, VIA University College og en række af regionens virksomheder.

Sideløbende med undervisningstimerne har eleverne fra Region Midtjylland udfordret og udforsket verden i et fagligt fællesskab sammen med nogen af landets bedste undervisere. Undervisningen er blevet tilrettelagt i tæt samarbejde med universitet, mediehøjskole, VIA, Studenterhus Aarhus, Insights Danmark, Folkeuniversitetet, Ungdommens Naturvidenskabelige Forening og en lang række andre aktører, heriblandt flere større virksomheder i regionen.

For at blive optaget på Akademiet for Talentfulde Unge Midt skal eleverne først og fremmest være indstillet af deres eget gymnasium, hvorefter de selv skal skrive en motiveret ansøgning om, hvorfor de ser sig selv egnet, og hvad de kan bidrage med. Kun de bedste unge talenter bliver optaget på forløbet. Hvert år optages mellem 200 og 250 elever fra den nye gymnasieårgang.

I det østjyske har følgende gymnasier bidraget med elever: Egaa Gymnasium, Favrskov Gymnasium, Grenaa Gymnasium, Langkaer Gymnasium & HF, Marselisborg Gymnasium, Odder Gymnasium, Risskov Gymnasium, Rønde Gymnasium, Skanderborg Gymnasium, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, Teknisk Gymnasium Viby og Skanderborg, Viby Gymnasium og HF, Aarhus Business College, HHX Vejlby Center Vej, Aarhus Business College, HHX Viemosevej, Aarhus Gymnasium, Aarhus Katedralskole og Aarhus Statsgymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce