Annonce
Navne

201 gymnasietalenter hyldes for en særlig indsats

Anders Kühnau uddeler diplomer til gymnasietalenter. Foto: Axel Schütt

201 midtjyske talenter sendes torsdag 10. januar ud i verden, når de bliver fejret på Viby Gymnasium.

Når skoledagen slutter, er det for de fleste gymnasieelever tid til et par timers ro langt væk fra skolebøger, opgaver og projekter. Men for en gruppe gymnasieelever forholder det sig noget anderledes. De har i de seneste to år ved siden af deres almindelige undervisning mødtes med andre ligesindede i det udvidede læringsfællesskab Akademiet for Talentfulde Unge Midt. Torsdag 10. januar kl. 15 får de 201 talenter fra årgang 2016 overrakt diplom for deres indsats og engagement.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau holder tale til de unge mennesker og vil også være med til at overrække diplomer til dem.

Akademiet for Talentfulde Unge Midt er et samarbejdsprojekt mellem regionens gymnasier, Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, VIA University College og en række af regionens virksomheder.

Sideløbende med undervisningstimerne har eleverne fra Region Midtjylland udfordret og udforsket verden i et fagligt fællesskab sammen med nogen af landets bedste undervisere. Undervisningen er blevet tilrettelagt i tæt samarbejde med universitet, mediehøjskole, VIA, Studenterhus Aarhus, Insights Danmark, Folkeuniversitetet, Ungdommens Naturvidenskabelige Forening og en lang række andre aktører, heriblandt flere større virksomheder i regionen.

For at blive optaget på Akademiet for Talentfulde Unge Midt skal eleverne først og fremmest være indstillet af deres eget gymnasium, hvorefter de selv skal skrive en motiveret ansøgning om, hvorfor de ser sig selv egnet, og hvad de kan bidrage med. Kun de bedste unge talenter bliver optaget på forløbet. Hvert år optages mellem 200 og 250 elever fra den nye gymnasieårgang.

I det østjyske har følgende gymnasier bidraget med elever: Egaa Gymnasium, Favrskov Gymnasium, Grenaa Gymnasium, Langkaer Gymnasium & HF, Marselisborg Gymnasium, Odder Gymnasium, Risskov Gymnasium, Rønde Gymnasium, Skanderborg Gymnasium, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, Teknisk Gymnasium Viby og Skanderborg, Viby Gymnasium og HF, Aarhus Business College, HHX Vejlby Center Vej, Aarhus Business College, HHX Viemosevej, Aarhus Gymnasium, Aarhus Katedralskole og Aarhus Statsgymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce