Annonce
Kultur

2017-afslutning med 60 gratis koncerter

Hvor åbningen af kulturhovedstadsåret sluttede på Mellemarmen, er det her festen begynder i Aarhus 9. december. Her kan publikum mødes for at mindes året i lyd og billeder. Bagefter står fejringen i musikkens tegn med mere end 60 gratis koncerter med danske og internationale navne. Foto: Axel Schütt

9. december slutter kulturhovedstadsåret. Det bliver markeret på tværs af regionen med en afslutningsceremoni, der begynder i Hvide Sande om morgenen og slutter i Aarhus om aftenen med en lang række gratis koncerter.

AARHUS: Lørdag 9. december danner havnen i Hvide Sande rammen om første del af afslutningsceremonien for Aarhus 2017: Et delt øjeblik.

Her mødes repræsentanter fra hele Region Midtjylland for at sende positiv energi og kulturel medvind videre til næste års europæiske kulturhovedstæder: Den hollandske by Leeuwarden og Valletta på Malta.

- På havnen deler publikum en poetisk og musikalsk stund, hvor musik, bevægelse og lys udgør baggrunden, når vi sender vores budskaber og håb for fremtiden videre ud i Europa, udtaler Rebecca Matthews, adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Også borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen, ser frem til afslutningen 9. december.

- Vi er stolte over, at Hvide Sande danner rammen om afslutningen på kulturhovedstadsåret, hvilket også er et vidnesbyrd om det store engagement, der er lagt i Aarhus 2017 lokalt hos os. Nu går vi efter at skabe en flot og helt unik eftermiddag, hvor de mange tusinde, der forventes til eventen, får en varm og vedkommende oplevelse, lyder det fra borgmesteren.

En aften i musikkens tegn

Den anden del af fejringen begynder på Mellemarmen på havnen i Aarhus, hvor publikum kan mødes for at mindes kulturhovedstadsåret i lyd og billeder.

Herefter står festen i musikkens tegn, når bands, spillesteder og andre venues, sætter strøm til mere end 60 gratis koncerter med danske og internationale navne. Det er tænkt som en hyldest til Aarhus' musikalske DNA. Lokale artister samarbejder med internationale og vækstlaget med etablerede aktører om at præsentere en bred vifte af musikalske genrer og nye anvendelser af kendte rum i byen.

- Vi har valgt at skabe en afslutning, som både rummer en højtidelig ceremoni, hvor vi hylder året som Europæisk Kulturhovedstad, og samtidig skaber vi en fest, hvor folk kan slippe glæden fri, danse og lytte til en masse god musik. Afslutningen bliver på mange måder anderledes end åbningen, men folk kan stadig forvente en fælles, festlig afslutning på vores år. Så kom og vær med til at fejre det, lyder opfordringen fra Rebecca Matthews, Aarhus 2017-direktør.

En måned før afslutningen 9. december præsenterer Aarhus 2017 det fulde program for aftenen.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Kultur

Musikhuset fejrer 40 år: Få direktøren som privatchauffør, kom i Dronningelogen og nap en gratis drink

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce