Annonce
Kultur

2017-afslutning med 60 gratis koncerter

Hvor åbningen af kulturhovedstadsåret sluttede på Mellemarmen, er det her festen begynder i Aarhus 9. december. Her kan publikum mødes for at mindes året i lyd og billeder. Bagefter står fejringen i musikkens tegn med mere end 60 gratis koncerter med danske og internationale navne. Foto: Axel Schütt

9. december slutter kulturhovedstadsåret. Det bliver markeret på tværs af regionen med en afslutningsceremoni, der begynder i Hvide Sande om morgenen og slutter i Aarhus om aftenen med en lang række gratis koncerter.

AARHUS: Lørdag 9. december danner havnen i Hvide Sande rammen om første del af afslutningsceremonien for Aarhus 2017: Et delt øjeblik.

Her mødes repræsentanter fra hele Region Midtjylland for at sende positiv energi og kulturel medvind videre til næste års europæiske kulturhovedstæder: Den hollandske by Leeuwarden og Valletta på Malta.

- På havnen deler publikum en poetisk og musikalsk stund, hvor musik, bevægelse og lys udgør baggrunden, når vi sender vores budskaber og håb for fremtiden videre ud i Europa, udtaler Rebecca Matthews, adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Også borgmester i Ringkøbing-Skjern, Iver Enevoldsen, ser frem til afslutningen 9. december.

- Vi er stolte over, at Hvide Sande danner rammen om afslutningen på kulturhovedstadsåret, hvilket også er et vidnesbyrd om det store engagement, der er lagt i Aarhus 2017 lokalt hos os. Nu går vi efter at skabe en flot og helt unik eftermiddag, hvor de mange tusinde, der forventes til eventen, får en varm og vedkommende oplevelse, lyder det fra borgmesteren.

En aften i musikkens tegn

Den anden del af fejringen begynder på Mellemarmen på havnen i Aarhus, hvor publikum kan mødes for at mindes kulturhovedstadsåret i lyd og billeder.

Herefter står festen i musikkens tegn, når bands, spillesteder og andre venues, sætter strøm til mere end 60 gratis koncerter med danske og internationale navne. Det er tænkt som en hyldest til Aarhus' musikalske DNA. Lokale artister samarbejder med internationale og vækstlaget med etablerede aktører om at præsentere en bred vifte af musikalske genrer og nye anvendelser af kendte rum i byen.

- Vi har valgt at skabe en afslutning, som både rummer en højtidelig ceremoni, hvor vi hylder året som Europæisk Kulturhovedstad, og samtidig skaber vi en fest, hvor folk kan slippe glæden fri, danse og lytte til en masse god musik. Afslutningen bliver på mange måder anderledes end åbningen, men folk kan stadig forvente en fælles, festlig afslutning på vores år. Så kom og vær med til at fejre det, lyder opfordringen fra Rebecca Matthews, Aarhus 2017-direktør.

En måned før afslutningen 9. december præsenterer Aarhus 2017 det fulde program for aftenen.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Kultur

Dr. Monsters Klumme: Med sin kåring af det største idrætsnavn underminerer DIF sin egen mangfoldighed

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce