Annonce
Kultur

2017 finale: Ringen sluttes på Mellemarmen

Omkring 80 lysende dansere vil guide publikum fra Mellemarmen gennem vintermørket til midtbyen, hvor de mange gratis koncerter finder sted på 18 forskellige scener. Foto: Per Bille

Ligesom til åbningen af Aarhus 2017 spiller Mellemarmen på Aarhus Havn også til afslutningen en vigtig rolle. Her kan århusianerne følge finaleceremonien i Hvide Sande og se tilbage på kulturhovedstadsåret der gik.

AARHUS: Kulturhovedstadsåret er ved at rinde ud, og lørdag finder den store afslutningsceremoni sted i Hvide Sande og Aarhus.

I regionens vestligste by er man i fuld gang med at skabe rammen om den officielle overdragelse til den hollandske by Leeuwarden og Valletta på Malta, som skal overtage kulturhovedstadsstafetten.

Men selv om ceremonien foregår 150 kilometer væk fra Aarhus, bliver århusianerne ikke snydt for at kunne følge begivenheden.

Ceremonien, som både foregår til lands og til vands, bliver streamet live fra havnen i Hvide Sande lørdag kl. 17 og blæst op på DLGs store facader på Mellemarmen i Aarhus, der også fungerede som kæmpelærreder ved kulturhovedstadsåbningen i januar.

Afslutningsceremonien varer en halv time og med det danske vintervejr in mente, kan det godt blive en kold omgang. Derfor opfordrer arrangørerne til, at publikum tjekker vejrudsigten og hopper i varmt tøj og passende fodtøj.

Efter kl. 17.30 fortsætter aktiviteterne på Aarhus Havn, hvor kulturhovedstadsåret mindes i lyd og billeder.

Den århusianske digter Mads Mygind har til lejligheden skrevet digtet "Vi er her nu", som kan opleves til finalen lørdag. Showet afsluttes med to minutters fyrværkeri på Aarhus Havn.

Annonce

Her er scenerne

Efter 2017-afslutningen på Mellemarmen på Aarhus Havn fortsætter festlighederne på 18 scener rundt omkring i byen.Vi giver her et samlet overblik over scenernes placering og tidsrummet for aktiviteter. Alle aktiviteter, på nær koncerten i Skt, Lukas Kirke, er gratis.

Se uddybende program for hver enkelt scene på Stiften.dk:

1. Væksthusene, Botanisk Have, Peter Holms Vej, AarhusTid: 17.00 - 22.00

2. Spillestedet Tape, Mejlgade 53, AarhusTid: 23.00 - 05.00

3. Non-space, Rosensgade 11, Aarhus Tid: 16.00 - 22.00

4. Atlas, Vester Allé 15, AarhusTid: 19.00 - 23.00

5. Bispetorv, AarhusTid: 19.00 - 20.30

6. Sway, Sankt Clemens Torv 17, AarhusTid: 20.00 - 05.00

7. Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, Aarhus Tid: 20.30 og 23.00

8. A-huset, Institut for (X), Godsbanen, Skovgaardsgade 3, AarhusTid: 16.00 - 05.00

9. Godsbanen, Skovgaardsgade 3, AarhusTid: 14.00 - 04.00

10. Double Rainbow, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, AarhusTid: 20.00 - 05.00

11. Radar, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, AarhusTid: 19.30 - 04.00

12. B-Huset, Institut for (X), Godsbanen, Skovgaardsgade 3, AarhusTid: 19.00 - 02.00

13. Aarhus Musikskole, Scandinavian Congress Center, indgangen v. Sonnesgade, AarhusTid: 18.00 - 20.00

14. Studenterhus Aarhus, Officerspladsen, Vester Allé 3, AarhusTid: 20.00 - 23.00

15. Aarhus Musikskole, Officersbygningen, Vester Allé 3, AarhusTid: 18.00 - 20.00

16. Head Quarters Valdemarsgade 1, AarhusTid: 18.00 - 05.00

17. Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, AarhusTid: 18.00 - 01.30

18. Skt. Lukas KirkeTid: 15.00

Selv om afslutningsceremonien foregår i Hvide Sande, kan århusianerne godt være med. Ligesom ved åbningen af Aarhus 2017 bliver DLG-bygningerne på Mellemarmen bag Dokk1 taget i brug. Her bliver livestreamingen fra Hvide Sande blæst op. Bagefter vises en film om kulturhovedstadsåret, der gik. Foto: Axel Schütt

Koncerter natten lang

Omkring kl. 18 bliver højtidelighederne på Mellemarmen rundet af, men selve afslutningsfesten er på det tidspunkt kun lige begyndt.

80 lysende dansere vil stå klar til at guide publikum gennem vintermørket fra havneområdet og ud i midtbyen, hvor det århusianske musikmiljø har brygget et fyldigt program sammen.

18 venues fordelt over hele byen står klar med mere end 75 gratis koncerter med danske og internationale bands.

Musikken bliver spillet på både velkendte scener som Atlas og Radar, men også fra nye 'spillesteder' som rådhusets kælder og Kunsthal Aarhus.

Det musikalske punktum for Aarhus 2017 fortsætter helt til den tidlige morgen, hvor de sidste spillesteder lukker og slukker kl. 05.

Finalefest på Aarhus Havn

Kl. 17.00 til 17.30: Afslutningsceremonien fra Hvide Sande vises på storskærm på Mellemarmen bag Dokk1 i Aarhus.Kl. 17.30 til 17.50: Efter livestreamingen af eventen i Hvide Sande fortsætter aktiviteterne på Aarhus Havn, hvor kulturhovedstadsåret mindes i lyd og billeder. Den århusianske digter Mads Mygind har skabt en fortælling særligt til finalen. Showet varer 20 minutter og afsluttes med to minutters fyrværkeri.

Kl. 18.00: Når showet på Aarhus Havn slutter, inviteres publikum til musikfest i hele Aarhus Midtby med 75 koncerter på 18 scener. Festlighederne fortsætter til tidlig morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears knuste ærkerival

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce