Annonce
Sport

2018 blev sommeren, hvor sejlsport fik sit gennembrud i Aarhus

VM i sejlsport i Aarhus blev en "gamechanger" i international sejlsport, da Sailing Aarhus formåede at gøre sejlsport til publikumssucces. Foto: Jens Thaysen

Årets århusianske idrætsarrangement går til Sailing Aarhus for deres arbejde med VM i sejlsport, der i den internationale sejlsportsverden bliver kaldt en "gamechanger" i forhold til afviklingen af store arrangementer.

Annonce

Sejlsport: Begejstringen var stor, da verdensmesterskaberne i sejlsport gjorde sit indtog i Aarhus i august måned. Sporten har tidligere haft svært ved at tiltrække publikum, men i Aarhus knækkede man for alvor kurven og havde i løbet af mesterskaberne besøg af ikke mindre end 400.000 gæster på havnen.

Mens 60 internationale tv-stationer dagligt sendte reportage fra havneområdet. En stor succes for både Aarhus og den internationale sejlsportsverden, der senere har gjort, at mesterskabet i Aarhus er blevet omtalt som en "gamechanger" i sporten.

- Vi ved, at man i fremtiden vil finde inspiration i VM i Aarhus. Vi er allerede i dialog med Den Haag i Holland, der skal afholde VM næste gang og de har fået et hav af materiale fra os om vores måde at arrangere det. Men det vigtigste af det hele, synes jeg, er, at World Sailing, da VM var slut sagde, at stævnet havde været 'The best ever'. Det bekræftede os i, at vi havde fat i noget af det rigtige, har Jørn Sønderkjær Christensen, eventchef i Aarhus Kommune, udtalt til Aarhus Stiftstidende i en tidligere artikel.

Derfor blev det også verdensmesterskaberne, der løb med prisen for årets århusianske idrætsarrangement.

- Sailing Aarhus afviklede VM i sejlads i sommer, og med mere end 1500 sejlere fra knap 100 lande var det ikke så lidt af en opgave, århusianerne havde sagt ja til. Et arrangement, der krævede årevis af forberedelse og massevis af frivilliges indsats, men som i sidste ende også blev afviklet til UG under fantastiske rammer i Aarhus bugten, lyder det fra Århus Stiftstidendes sportsredaktion.

Annonce

Den rigtige summen

Udover de mange sejladser på vandet og tætte konkurrencer var der også en daglig summen på havnen, som Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik også bemærkede, da han besøgte mesterskaberne.

- Jeg kan konstatere, at det hele summer på den rigtige måde, udtalte han under sit besøg.

Tilbagemeldingerne fra sejlere og publikum har også været positive.

- Stort set alle sejlerne havde en kæmpe positiv oplevelse. Det er nyt for dem at blive trukket så tæt på en by og skulle sejle så tæt på publikum, har Jørn Sønderkjær Christensen udtalt.

- Jeg er ret sikker på, at mange af de tilskuere, der var nede på havnen, aldrig havde været til sejlsportskonkurrencer før. Men de har givet meget positive tilbagemeldinger, ligesom sponsorerne næsten ikke kunne få armene ud.

'Årets arrangement' gives for årets bedste idrætsarrangement i Aarhus. Vælges af sportsredaktionen på Århus Stiftstidende og modtager 5.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes Fond samt Arrangementsfadet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce