Annonce
Byudvikling

202 eksklusive lejligheder: Nu går omdiskuteret byggeri på Aarhus Ø i gang

Efter langt tilløb er byggeriet af Ship på Aarhus Ø nu gået i gang. 202 lejligheder er på vej, og mange af dem er allerede solgt. Foreløbig visualisering

Byggeriet af Ship og dermed 202 lejligheder, erhverv og p-kælder er gået i gang på Aarhus Ø.

AARHUS: Byggeriet af Ship på Aarhus Ø har været længe undervejs og har larmet godt i mellemtiden. Tilbage i 2008 købte bygherre Olav de Linde grunden på den yderste del af Aarhus Ø ved lystbådehavnen, men siden har man ikke hørt meget til projektet. På nær naboklager, altså.

En ændring i lokalplanen betød, at byggeriet af Ship ville blive højere end forventet, og det fik beboerne i Z-huset lige bag Ship til at fare op, da de ville miste en del af udsigten til lystbådehavnen. Siden valgte rådmand Kristian Würtz (S) at sænke det planlagte syvetagers byggeri til den oprindelige højde.

Og nu er byggeriet - der skal blive til 202 større lejligheder og erhverv - gået i gang.

De kommende lejligheder i Ship-byggeriet ventes klar til indflytning i 2020, og allerede nu er salget af dem godt i gang.

Olav de Linde har tidligere fortalt til Jyllands-Posten, at man har solgt godt halvdelen af lejlighederne i Ship, blandt andet en taglejlighed på 220 kvadratmeter, som er blevet købt for intet mindre end 17,5 millioner kroner.

Annonce

Entreprenør valgt

Det bliver JFP, der skal stå for byggeriet. Byggeriet bliver den største ordre nogensinde for den midtjyske entreprenør.

- Det er et fantastisk spændende projekt, som vi glæder os vanvittig meget til at gå i gang med, siger adm. direktør for JFP, Jesper Friis Poulsen.

I forvejen er JFP i gang med at opføre Journalisthøjskolen på Campus Katrinebjerg samt Generationernes Hus på Aarhus Ø.

- Byggeriet i Aarhus boomer med flotte og spektakulære byggerier, og vi har lagt en bevidst strategi i forhold til at få andel i dette store marked. Det er lykkedes, og det er vi stolte over og glade for, siger Jesper Friis Poulsen.

Ship bliver med et samlet etageareal på 24.800 kvadratmeter fordelt på 21.800 kvadratmeter boliger, ca. 3.000 kvadratmeter erhverv samt en kælder på 11.800 kvadratmeter p-kælder og erhverv samt et gårdrum.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce