Annonce
Aarhus

2020 var et rekordår for genbrugsstationerne i Aarhus: Har modtaget 160.000 tons affald

2020 blev rekordernes år for genbrugsstationerne i Aarhus. Foto: Jakob Jensen
Århusianerne har brugt det seneste år på at få ryddet op. Det har kunne mærkes på kommunens genbrugsstationer.
Annonce

AARHUS: Århusianerne har brugt det seneste år til at få ryddet godt og grundigt op i privaten. 2020 blev et rekordår for genbrugsstationerne i Aarhus, som har modtaget 15.000 tons ekstra affald i forhold til året før.

Samtidig er besøgstallet på de genbrugsstationerne også steget i det forgangne år, hvor 1,5 millioner biler har været forbi AffaldVarme Aarhus genbrugsstationer. Det er mere end 160.000 flere end 2019.

- Vi har godt kunnet mærke, at mange aarhusianere har fået ekstra tid til at rydde op. Vi er glade for, at vi har kunnet holde genbrugsstationerne åbne på en forsvarlig og sikker måde, siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus

I marts måned blev landets genbrugsstationer, sammen med resten af samfundet, lukket ned. Det betød, at presset voksede gevaldigt, da der blev åbnet op igen 31. marts, hvor der var kø for at komme af med sit affald.

Ifølge AffaldVarme Aarhus blev april den helt store højdespringer. Her blev der afleveret over 21.800 tons affald, hvilket er 5600 tons højere end samme måned i 2019. Mængden af affald fortsatte med at stige i løbet af året og endte altså samlet set på 160.000 tons i Aarhus Kommune.

Fakta

  • AffaldVarme Aarhus driver seks genbrugsstationer og den gentænkte genbrugsstation Reuse i Aarhus kommune.
  • Næsten 90 procent af det affald, der afleveres på genbrugsstationerne, bruges igen på den ene eller anden måde. Noget genbruges som det er, andet genanvendes.
  • Hvad sker der med de sidste 10 procent? De 9 % bliver til fjernvarme i energiproduktionsanlægget. Den sidste lille rest må deponeres.

I 2019 var det tal cirka 145.000 tons.

Det er især på bygge- og anlægsaffald, at man har kunnet se en stigning i 2020.

Aarhusianerne har afleveret cirka 13.500 tons ekstra bygge- og anlægsaffald i forhold til 2019.

- Vi har aldrig oplevet at få så meget affald indleveret. Vi er glade for at folk også har taget sig tiden til at få deres affald sorteret, så det ender hos os på genbrugsstationerne. Her kan vi genanvende langt det meste, og det giver rigtig god mening at vi spilder mindst mulige ressourcer, siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i AffaldVarme Aarhus.

Sådan se besøgstallet ud på genbrugsstationerne i Aarhus Kommune i 2020. Grafik: Affaldvarme Aarhus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Annonce