Annonce
Aarhus

2022 skal være musikkens år i Aarhus: Music City Aarhus får fem millioner

Det er den tidligere talsmand for Northside Festival, John Fogde, der har fået ideen til initiativet Music City Aarhus. Foto: Axel Schütt
2022 skal styrke Aarhus' position på landkortet. Det blev en realitet, da initiativet Music City Aarhus fik tildelt fem millioner kroner i budgetforliget.

AARHUS: De musikglade århusianere kan se frem til et begivenhedsrigt 2022. Det stod klart efter initiativet Music City Aarhus blev tildelt fem millioner kroner i budgetforliget til at fremme den århusianske musikscene og styrke byens identitet som kultur- og musikby.

- Vi skal have Aarhus tilbage på hitlisterne. Med Music City Aarhus 2022 bidrager vi til at kickstarte kulturen og hele musiklivet efter Covid-19. 2022 bliver den helt store markering af Aarhus som musikkens by. Det bliver en fejring af byens sprudlende musikliv med en masse oplevelser, og samtidig styrker vi samarbejdet mellem kultur og erhverv, siger rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.


Annonce

Med Music City Aarhus 2022 bidrager vi til at kickstarte kulturen og hele musiklivet efter Covid-19. 2022 bliver den helt store markering af Aarhus som musikkens by.

Rabih Azad-Ahmad


Partierne bag budgetforliget afsætter over to år fem millioner kroner til det musikalske projekt Music City Aarhus 2022.

Et beslutning, som direktøren i Erhverv Aarhus, Marc Parera Christensen, hylder.

- Byens kulturliv er enormt vigtigt for byens brand og udvikling. Derfor er det også glædeligt, at man tilgodeser for eksempel Next Level ARoS og Music City Aarhus, som på hver sin måde forstærker byens identitet som en kultur- og musikby. Erhverv Aarhus er desuden engagerede i det nyoprettede Erhvervs- og Kulturforum Aarhus og ser frem til at styrke samarbejdet mellem kulturen, erhvervslivet og det offentlige i dette regi også, siger han.

Tidligere talsmand på Northside fik idéen

Det nye initiativ blev sat i søen i begyndelsen af året, da foreningen holdt en stiftende generalforsamling. Idéen til projektet kommer fra tidligere talsmand for Northside Festival, John Fogde, der for et år siden præsenterede det for en arbejdsgruppe.

Fakta

"The Mastering Of A Music City" tager udgangspunkt i fem grundlæggende krav, som er nødvendige for at forfølge denne strategi;

  1. Der skal være en stærk talentmasse af bands & musikere
  2. Der skal være en blomstrende musikscene
  3. Der skal være ”plads” til musikken – både inden- og udendørs i form af spillesteder, festivalpladser m.v.
  4. Et åbent og engageret publikum
  5. Musik-relaterede virksomheder

- Der sker så meget i byen, og hvis vi kan begynde at fortælle om alle de succeshistorier, kan vi skabe nye relationer og netværk. Samtidig handler det om at give en god oplevelse til dem, der bor i byen. Vi vil gerne have noget mere musik ud og give folk nye oplevelser. Vi har en forhåbning om ikke bare at skabe nye relationer men også nye arrangementer, sagde John Fogde til Århus Stiftstidende i begyndelsen af 2020.

Music City Aarhus er et initiativ, der skal styrke musiklivets forskellige aktører i Aarhus, og som tager sit afsæt i rapporten, ”The Mastering Of A Music City”, der blev offentliggjort i 2015. Rapporten er udarbejdet af Music Canada og er en køreplan for udviklingen af en såkaldt "music city"–strategi, hvor musiklivet i en by kan være en afgørende drivkraft for udvikling og vækst.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce