Brødre slår sultanens brød op


Brødre slår sultanens brød op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-brødre introducerer tyrkisk brød for danskerne - og høster en pris for det.

Passion for det gode brød gav Aarhus-brødrene Ahmet og Murat Günes idéen om at lære danskerne at spise sultanens favorit, det runde, gyldne Simitbrød. Initiativet har udløste Rotary-klubbernes iværksætterpris.

Brødrene er godt i gang med at bygge virksomheden Simitci op med hovedkvarter i Tilst, og det har udløst iværksætterprisen 2014 fra Rotary-klubberne i Aarhus.

Simit er tyrkisk brød - og mere end det. Simit har rødder tilbage til 1500-talet, hvor det blev udviklet af de dygtigste osmanniske bagermestre til ære for sultanen. Brødet er belagt med over 25 forskellige slags sesam, der først har simret i vindruesirup i 24 timer.

Da brødrene fik ideen om at introducere det i Danmark, drog Murat Günes i ugevis rundt til utallige bagermestre i Istanbul for at lure de bedste kunsten af. Siden har 400 danskere smagstestet brødet for brødrene, så den helt rigtige smag blev frembragt.

I dag sælges brødet en gros via cateringfirmaer til restauranter, caféer og hoteller. Næste skridt vil være at komme ud i de store supermarkeder. Brødrene arbejder på et café franchisekoncept, og vil også gå i gang med eksport. Ambitionerne fejler ikke noget - og indtil videre lever resultaterne op til det.

Som vinder af Aarhus Rotary-klubbernes iværksætterkonkurrence får brødrene 5.000 kr. til at støtte den fortsatte udvikling - og nok så vigtigt: Adgang til den landsdækkende Rotary Iværksætterpris-finale.

I Aarhus-runden var Simitci oppe mod Courage, startet af Mona Camilla Petersen, FairstartGlobal startet af Niels Peter Rygaard og Morten Jac, og Cafe Bubble Tea startet af Kasper Nyby Elgaard.

Brødre slår sultanens brød op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce