Sigfreds Kaffebar udvider


Sigfreds Kaffebar udvider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukningen af Sigfreds Kaffebar i Vangsgaard er ikke udtryk for krise. Thomas Sigfred udvider til Skagen og satser med risteri og professionel kaffeskole på andre områder i kaffeverdenen end hidtil.

Knapt er den ene af Thomas Sigfreds kaffebarer lukket i Ryesgade, før den næste åbner - i Skagen.

I samarbejde med Ruths Hotel åbner Sigfreds Kaffebar lørdag i Skagen. Den gamle Restaurant Sømærket på hotellet bliver en sommerudgave af de populære kvalitetsbarer, vi kender fra Aarhus.

»I forbindelse med udvidelsen af risteriet er det vigtigt at komme ud af byen og vise brandet andre steder. Og der kommer mange gæster og restauratører til Gl. Skagen hvert år,« siger Thomas Sigfred, da avisen fanger ham per telefon i Skagen, hvor han forbereder åbningen lørdag.

Lukningen af kaffebaren i Vangsgaards boghandel på Ryesgade er nemlig, modsat hvad mange har troet, ikke et udtryk for, at der er krise hos brandet Sigfreds - det er et udtryk for en ændret prioritering hos Thomas Sigfred.

»Der er ved at være mange kaffebarer i Aarhus, men det er ikke den primære grund til, at jeg har lukket. Det handler om, at jeg har måttet finde ud af, om jeg vil drive tre kaffebarer i samme by eller koncentrere mig om det nye. Jeg har generelt svært ved at holde mig i ro, så det er en passionsprioritering.«

Thomas Sigfred har længe selv ristet kaffen til sine tre - nu to - kaffebarer i Aarhus, men med lukningen af Sigfreds i Vangsgaards Boghandel er der nu tid og økonomi til at satse mere på den del af hans kaffeimperium.

Til september åbner han en webshop, hvor private kan købe Sigfreds kaffe, og samtidig satser han på at blive fast leverandør af kaffe til restauranter og caféer i hele landet.

Der er allerede flere forespørgsler og faste aftaler med Ruths Hotel i Skagen og med Bill's Coffee i Vestergade.

Som et led i satsningen på at blive kaffeleverandør, udvider Thomas Sigfred også sin kaffeskole, som hidtil har været kørt for private i kaffebaren i Guldsmedgade. Til september etablerer han en professionel kaffeskole på risteriet i Tilst, hvor medarbejdere fra café- og restaurationsbranchen kan gennemgå en lille barista-uddannelse.

Thomas Sigfred mener selv, at hans omprioritering falder i tråd med den generelle udvikling i kaffebranchen.

»Jeg vil gerne tage tingene ind i det næste årti. Kaffebarer udvikler sig meget for tiden, og det vil jeg også gerne.«

I mange år har kaffebranchen handlet om den Baresso-inspirerede cappuccino eller caffe latte, men nu er fokus i langt højere grad på den sorte kaffe, hvor man skal kunne smage præcis hvor kaffen er fra, hvilken variant den er, og hvordan den er brygget.

Tidligere har sort kaffe været brygget i kaffemaskine eller stempelkande, nu er det håndholdt og brygning af en enkelt kop af gangen.

»Vi skal have folk til at forstå, hvad kaffe er for en størrelse. Det er en frisk råvare, og der er kæmpe variation i kaffe. Og man behøver ikke nødvendigvis drikke den med mælk,« siger han.

I øjeblikket er der ikke flere nye ting i støbeskeen fra Sigfred, men han afviser ikke, at der på sigt dukker kaffebarer med hans signatur op i flere danske byer.

Sigfreds Kaffebar udvider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce