Annonce
Alarm 112

21-årig mand sigtet efter våbenloven: Kørte rundt i visitationszonen med baseballbat i bilen

Østjyllands Politi har indført to visitationszoner i det vestlige Aarhus. Det sker som følge af, at politiet vurderer, at konflikten mellem Brabrandgruppen og Trillegårdsbanden er blusset op igen - blandt andet på baggrund af en episode 9. januar, hvor der indløb meldinger om skud på Gudrunsvej. Arkivfoto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
Den unge mand forklarede, at han havde planer om at skulle spille baseball, da han natten til torsdag klokken 2 blev standset i sin bil. Den troede betjentene ikke på. Han er derfor sigtet efter våbenloven.
Annonce

AARHUS: Bare seks timer efter, at Østjyllands Politi indførte visitationszone i et område omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang i det vestlige Aarhus, blev den første person sigtet efter våbenloven.

Ved en ransagning af en bil omkring kl. 2.00 på Herredsvang fandt en patrulje et baseballbat. Den 21-årige fører af bilen forklarede, at han skulle bruge det til at spille baseball med. Den forklaring troede betjentene imidlertid ikke på, og han blev derfor sigtet efter våbenloven.

Tidligere på aftenen blev en 19-årig mand fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, da han blev visiteret på Torpevænget. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Østjyllands Politi beskriver ellers onsdag aften og natten til torsdag i området som relativ rolig. Politiet foretog i alt 45 visitationer og ransagede 13 biler i løbet af aftenen og natten.

Annonce

Bandekonflikt ulmer

Oprettelsen af visitationszonen skete efter flere indikationer på, at en konflikt mellem Trillegårdsbanden og Brabrand-gruppen, der sidst var i konflikt i september 2020, er begyndt at blusse op.

Blandt andet blev en 23-årig mand tirsdag anholdt med en skarpladt Colt revolver i venstre inderlomme. Derudover blev også en 21-årig mand sigtet for overtrædelse af knivloven og våbenloven og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde i Aarhus Vest.

Østjyllands Politi har indført to visitationszoner i Aarhus. Illustration: Østjyllands Politi

Begge mænd blev i grundlovsforhør varetægtsfængslet frem til 9. februar.

Østjyllands Politi fortsætter den kommende tid med ekstra øget patruljering, visitationer og ransagninger i området.

Visitationszonen varer foreløbig til og med fredag 12. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-slutfløjts-podcast: Var der rødt kort? Gu VAR der ej

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

AGF

David Nielsen om AGF-udvisning: - Det er helt grundlæggende forkert

AGF

Lynudvisning blev dyr for AGF: Taber for anden gang til FC Nordsjælland

Annonce