Annonce
Aarhus

Anholdt efter AGF-kamp: 21-årig sigtet i Jens Stage-sag nægter sig skyldig

Det var natten til 14. juli, at der udbrød brand i Jens Stages lejlighed på Eckersbergsgade i Aarhus. Foto: presse-fotos.dk/Scanpix 2019
Den nyligt sigtede i sagen om brandstiftelse af den tidligere AGF-spiler Jens Stages lejlighed nægter sig i tirsdagens grundlovsforhør skyldig.

AARHUS: Klokken 10.30 tirsdag begyndte grundlovsforhøret af den nyligt sigtede medgerningsmænd i sagen om brandstiftelse af den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed 14. juli.

Den 21-årige mand blev anholdt klokken 01.37 natten til tirsdag, da han ankom til Harald Jensen Plads i Aarhus med en bus, der havde været i Lyngby i forbindelse med mandagens superligakamp.

Den nyligt anholdte mødte op til dagens grundlovsforhør iført mørke Adidas-sko, lyseblå jeans og en mørkeblå hættetrøje, hvor han blev sigtet for overtrædelser af straffelovens §180, §181, §252 og §266. Han blev dermed sigtet for brandstiftelse, at have forvoldt fare for andres liv samt trusler.

Forsvareren gjorde det hurtigt tydeligt, at den anklagede nægter sig skyldig i de kriminelle gerninger.

Da Østjyllands Politi ikke kan udelukke, at der kan være flere medgerningsmænd, anmodede anklagemyndigheden om dørlukning ved grundlovsforhøret, hvilket dommeren accepterede. De nærmere detaljer i sagen og grundlovsforhøret er derfor uvisse. Den 21-årige blev varetægtsfængslet til 28. august og tog forbehold for eventuelt at kære kendelsen til landsretten, har Østjyllands Politi sidenhen oplyst på Twitter.

Annonce

24-årig har erkendt trusler

En 24-årig mand sidder i forvejen varetægtsfængslet i sagen.

Det var natten til 14. juli, at der omkring klokken 02.00 blev smidt en røgbombe gennem ruden på Jens Stages lejlighed i Eckersbergsgade, hvor der opstod en mindre brandskade, inden ilden gik ud.

Den 24-årige, der allerede sidder varetægtsfængslet, erkender at have kastet røgbomben samt at have truet Jens Stage.

Han erkender således at have rettet henvendelse til fodboldspilleren via Facebook og skrevet: "Du kan aldrig være i Aarhus igen - Judas".

På fyrværkeriet, der blev kastet ind gennem et vindue til lejligheden, var der ifølge politiets sigtelse lagt en seddel med ordene:

"I Aarhus straffes forrædere, Judas svin".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce