Annonce
Indland

21-årig studerende kan få plads i EU-Parlamentet

Det er usikkert, hvem der bliver SF's anden kandidat, der skal gøre Margrete Auken selskab i EU-Parlamentet.

Mens Margrete Auken er så godt som sikker kandidat til EU for SF, er det langt mere usikkert, hvem der skal gøre hende selskab i Europa-Parlamentet.

Ifølge TV2 er der tæt løb mellem den garvede Karsten Hønge og den unge Kira Marie Peter-Hansen.

Sidstnævnte beskriver det som "ret vildt" at kunne tage en plads i EU.

- Det vil være en ret stor ære at være talerør for den ungdom, der har råbt op om klimaløsninger i flere år uden at blive lyttet til, siger Kira Marie Peter-Hansen.

Det får selvsagt en betydning, når det senere mandag bliver talt op, hvem af de to kandidater der får flest af personlige stemmer.

Men selv hvis den 60-årige Karsten Hønge får flest personlige stemmer, kan han stadig bane vejen for Kira Marie Peter-Hansen.

Han stiller nemlig også op til Folketinget. Men han kan kun blive valgt et af stederne. Dermed kan det åbne for Kira Marie Peter-Hansen.

Med sine 21 år vil hun være blandt de yngste i Europa-Parlamentet og den yngste af de danske mandater.

- Det sidste parlament havde en gennemsnitsalder, der var ti år ældre end Europas gennemsnitsbefolkning. Der er en vis misrepræsentation. Jeg vil kunne bidrage med at italesætte de problemer, vi (unge, red.) står med, siger hun.

Kira Marie Peter-Hansen peger på, at det også kan være de unge, der har været med til at hjælpe hende frem.

- Der er mange influensers, der har anbefalet mig på sociale medier og Instagram. Jeg håber, det har fået stemmeprocenten blandt unge op. Det tyder på det indtil videre heldigvis, siger hun.

Hvis Kira Marie Peter-Hansen kommer i Europa-Parlamentet, vil hun pause sit økonomistudium på pause.

Særligt i de større byer har SF hevet mange stemmer hjem. I København har partiet taget knap hver fjerde stemme, mens de cirka har taget 18 procent af stemmerne i Aarhus.

På landsplan er partiet løbet med 13,2 procent af stemmerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce