Annonce
Aarhus

21-årig varetægtsfængslet: Økse blev brugt i forbindelse med masseslagsmål

Arkivfoto: Kim Haugaard

Ud af seks anholdte efter masseslagsmålet i Ekkodalen er fem løsladt. Politiet søger stadig vidner til episoden.

AARHUS: En 21-årig mand blev tirsdag ved Retten i Aarhus varetægtsfængslet i 14 dage. Den unge mand er sigtet for blandt andet at have slået en 19-årig mand flere gange på venstre arm med siden af en økse.

Episoden skete i forbindelse med det masseslagsmål, som fandt sted i Ekkodalen mandag eftermiddag. Her tævede 20 personer ifølge Østjyllands Politi løs på hinanden. Der blev brugt flere forskellige slagvåben under slagsmålet - blandt andet en økse.

Inden politiet nåede frem til stedet, var alle involverede stukket af. Alligevel lykkedes det at anholde seks personer. Fem er sigtet for overtrædelse af våbenloven og løsladt efter endt afhøring, mens den sjette altså er idømt 14 dage i varetægt. En dom han tog forbehold for eventuelt at kære til landretten.

Annonce

Mobilt politi til stede i Ekkodalen

Politiet er efter masseslagsmålet mere synligt til stede i området omkring Ekkodalen.

Således flyttede den mobile politistation til Ekkodalen tirsdag eftermiddag. Her kunne beboerne i området komme forbi og få en snak med politiet, hvis de følte sig utryg eller i øvrigt havde spørgsmål til hændelsen mandag.

Samtidig er politiet meget interesseret i at høre fra folk, der har nye oplysninger i sagen.

- Vi er i fuld gang med at efterforske sagen for at finde frem til gerningsmændene, og hvad konflikten præcist gik ud på. Vi vil meget gerne have borgernes hjælp til at finde de involverede, så hvis man her set slagsmålet, eller har oplysninger der kan føre frem til gerningsmændene så ring til os, udtalte vicepolitiinspektør Gert Bisgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi mandag aften.

Oplysninger om slagsmålet kan gives til Østjyllands Politi via tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce