Annonce
Aarhus

21-årig varetægtsfængslet: Økse blev brugt i forbindelse med masseslagsmål

Arkivfoto: Kim Haugaard

Ud af seks anholdte efter masseslagsmålet i Ekkodalen er fem løsladt. Politiet søger stadig vidner til episoden.

AARHUS: En 21-årig mand blev tirsdag ved Retten i Aarhus varetægtsfængslet i 14 dage. Den unge mand er sigtet for blandt andet at have slået en 19-årig mand flere gange på venstre arm med siden af en økse.

Episoden skete i forbindelse med det masseslagsmål, som fandt sted i Ekkodalen mandag eftermiddag. Her tævede 20 personer ifølge Østjyllands Politi løs på hinanden. Der blev brugt flere forskellige slagvåben under slagsmålet - blandt andet en økse.

Inden politiet nåede frem til stedet, var alle involverede stukket af. Alligevel lykkedes det at anholde seks personer. Fem er sigtet for overtrædelse af våbenloven og løsladt efter endt afhøring, mens den sjette altså er idømt 14 dage i varetægt. En dom han tog forbehold for eventuelt at kære til landretten.

Annonce

Mobilt politi til stede i Ekkodalen

Politiet er efter masseslagsmålet mere synligt til stede i området omkring Ekkodalen.

Således flyttede den mobile politistation til Ekkodalen tirsdag eftermiddag. Her kunne beboerne i området komme forbi og få en snak med politiet, hvis de følte sig utryg eller i øvrigt havde spørgsmål til hændelsen mandag.

Samtidig er politiet meget interesseret i at høre fra folk, der har nye oplysninger i sagen.

- Vi er i fuld gang med at efterforske sagen for at finde frem til gerningsmændene, og hvad konflikten præcist gik ud på. Vi vil meget gerne have borgernes hjælp til at finde de involverede, så hvis man her set slagsmålet, eller har oplysninger der kan føre frem til gerningsmændene så ring til os, udtalte vicepolitiinspektør Gert Bisgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi mandag aften.

Oplysninger om slagsmålet kan gives til Østjyllands Politi via tlf. 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce