Annonce
Horsens

21-årige Frederikke har åbnet café i Møbelpassagen

Frederikke Brandt er vild med at lave mad til andre. Nu har hun åbnet café i Søndergade 31E. Foreløbig indtil jul. Bliver cafeen en succes, vil hun åbne permanent. Foto: Lars Juul
I Café 31E tilbyder hun lækkerier op til jul - små middagsretter, snacks, kager, desserter, kaffe, vin, øl og gløgg. Møder cafeen opbakning, vil hun åbne cafeen permanent.
Annonce

Horsens: Renoveringen af midtbyen har fået Horsens til at tænke alternativt: Man er rykket ind i de små baggårde med julehyggen og aktiviteterne. Det gælder også 21-årige Frederikke Brandt, der har åbnet café i den gamle garage i Møbelpassagen. Foreløbig i forbindelse med julen, men viser det sig, at cafeen bliver en succes, vil hun holde den åben permanent.

- Jeg håber, at Horsens er klar til min type café. Jeg laver mine livretter, alt det, jeg selv kan li'. Jeg har et menukort, men det skifter utrolig tit. Lige så hurtigt, som jeg finder noget nyt og spændende at servere for gæsterne, forklarer Frederikke Brandt, der sammen med sine forældre har sat den gamle garage i baggården ved Søstrene Grene i stand - på adressen Søndergade 31E.

Her i Møbelpassagen - i gården bag Søstrene Grene - har Frederikke Brandt indrettet sin nye Café 31E i den gamle garage. Foto: Lars Juul
Annonce

Rustik hygge

Den gamle garage har i tidens løb tjent som bl.a. musiksted for Horsens Garden og lager for Fona. Nu er lokalet blevet fikset op, men ikke mere, end at der er masser af rustik hygge.

- Da jeg ville feje støv af væggene, løsnede pudset sig nogle steder. Men i stedet for at reparere har jeg valgt, at de gamle mursten nogle steder er synlige, forklarer Frederikke Brandt.

Det gamle gulv og vægpanelerne er stadig i cafeen, men der er sat nye lofter op, ligesom Frederikkes far har bygget disken, så den passer til den rustikke indretning - og så er der blevet installeret nyt toilet.

Annonce

Laptop og juleklip

Frederikke Brandt laver selv al maden - og fra bunden med de gode råvarer. For eksempel har hun på menukortet lige nu tomatsuppe, falaffelsalat, brændende kærlighed og tomatsalat sammen med forskellige snacks og hjemmelavede desserter.

Ideen med Frederikke Brandts café er, at folk - alle aldre - kan komme ind, nyde lidt lækkert at spise og drikke, og så hygge sig, bruge laptoppen - hun har fået installeret flere stik - eller bruge nogle af de mange brætspil, som cafeen råder over.

- Det er helt vildt, så populært brætspil er blevet, fortæller Frederikke Brandt.

Hun har også haft en dag, hvor gæsterne fik lov at klippe julepynt. Det er cafeen pyntet op med lige nu.

- Det er hensigten, at jeg vil arrangere forskellige ting, som gæsterne kan hygge sig med, hvis de har lyst.

Julelyset i Møbelpassagen giver en særlig aftenstemning. Foto: Morten Pape
Annonce

Freelance-fotograf

Ved siden af cafeen arbejder Frederikke Brandt som freelance-fotograf. Det vil hun blive ved med:

- Jeg har altid været vild med at lave mad og servere for andre. Det er en stor del af mit liv. Den anden store del af mit liv er mit arbejde som fotograf, som jeg vil fortsætte med sideløbende med cafeen. Jeg vil nemlig kun have åbent torsdag-søndag - så har jeg nogle andre dage, hvor jeg kan fotografere, siger Frederikke Brandt.

Hun åbnede Café 31E 1. december. Der er åbent torsdag og fredag kl. 13-20, lørdag og søndag kl. 11-20.

Sidste åbningsdag før jul er søndag 22. december:

- Derefter vil jeg finde ud af, om Café 31E skal være en permanent café i Horsens. Jeg vil gerne bl.a. servere cocktails, nogle lidt mere specielle, end man ellers kender - og efter egen ospskrift, forklarer den unge caféejer.

Lørdag den 14. december er der marked i Brænderigården ved siden af, og Jesper Bjarnesen vil spille på scenen i Møbelpassagen. Så Frederikke Brandt får nok ekstra travlt i sin nye café, som har mulighed for servering udenfor i den julepyntede Søndergade-baggård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Tre ud af fire nye coronasmittede i Aarhus sidste uge har somalisk baggrund

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Aarhus

Stigning i smittede: Somalisk forening i chok over corona-tal

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Annonce