Tre århushistorier


Tre århushistorier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag aften på vej til Mackies (spisested på Sct. Clemens Torv, Aarhus, red.) for at spise med børnebørnene kom jeg til at tænke på, hvor utroligt et tålmodigt folkefærd, byens bilister egentlig er, da jeg allerede fra Marselis Boulevard kom til at hænge i den trafikkø, som skyldes uforstandige studenterpolitikeres ødelæggelse af den østlige 'ringvej' ved havnen. Vi hører jo stort set ikke om fadæsen mere, skønt den helt i overensstemmelse med planerne er kommet for at blive.

Efter denne første århushistorie parkerer vi på Bispetorv, hvor vi til vores store forundring ser tre gadetoiletter lige ved 'spytbakken'. Først har vi de underjordiske toiletter under spytbakken, som nu er lukkede og muret til. De var for dyre i drift, mente man oppe på det kloge rådhus, hvor man så i stedet investerede millioner i ikke-imødekommende betalingstoiletter, hvoraf ét er opstillet ved spytbakken. De er så lidt imødekommende, at kun ganske få mennesker vover sig ind i dem. Øjensynligt derfor har man nu opstillet det tredje, mere venlige og oven i købet gratis toilet - lige ved statuen af Christian X. Altså tre toiletfaciliteter lige op ad hinanden. Det havde nu nok været mere lønsomt at have bevaret de velkendte underjordiske.

På Mackies bliver tankerne så henvist til den tredje århushistorie, da det jo snart er festuge. Her har Folmer (Jepsen, direktør for Aarhus Festuge, red.) selvfølgelig med godkendelse fra festugekommitteen, hvor Aarhus byråd er involveret, forbudt Mackie at opstille den førhen så velbesøgte musikarena foran Mackies.

Og så bliver vi jo nødt til at have den største studenterskandale af dem alle med igen/igen. Aarhus havde landets mest kendte slogan i »smilets by«; men det var for gammeldags og ikke smart nok, mente en socialdemokratisk borgmester, lige inden han stak af til København. Nu skulle byens slogan være på udenlandsk - på engelsk »Aarhus - danish for progress«. Utroligt - i Danmark - i en dansk by. Og der var ikke engang demonstrationer foran rådhuset.

Og den nye borgmester er jo ikke stort bedre, idet han har været med til at sætte tjek af sikkerhedsudstyret på byens cykler i værk - for skatteborgernes penge forstås, altså også bilisternes.

Selv skal jeg om en time ud og have min fire år gamle bil tvangssynet formedelst kr. 500 og må altså ved siden af det tvangsbeskattes til vedligeholdelse af andres cykler.

Tre århushistorier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce