Annonce
Erhverv

219 flere ledige på 10 dage: Især medlemmer af denne fagforening er berørt

Antallet af dagpengemodtagere i Horsens Kommune er steget med 219 under coronakrisen. Det svarer til en stigning på 12 procent. Arkivfoto: Morten Pape
Især 3F Horsens og omegn mærker coronakrisen. Gennem de første 12 dage af krisen er antallet af ledige medlemmer steget med knap 40 procent.

Horsens: På mindre end to uger er antallet af ledige medlemmer hos 3F Horsens og omegn steget med 134 personer. Det svarer til, at antallet af ledige 3F-medlemmer i lokalområdet er steget med knap 40 procent i Coronakrisens første 12 dage.

En udvikling, der ifølge Hans A. Sørensen, formand for 3F Horsens og omegn, vidner om behovet for politisk håndsrækning.

- Der er ingen tvivl om, at coronakrisen ikke bare er en trussel mod borgernes helbred, men også mod erhvervene og de ansatte. Derfor er det vigtigt, at vi nu på Christiansborg tilsyneladende har en god fælles forståelse af, at der skal diverse nødlove og hjælpepakker til, hvis samfundet skal stå igennem den her underlige situation, siger han, der samtidig efterlyser, at erhvervslivet tilpasser sine reaktionsmønstre efter de muligheder, myndighederne har præsenteret.

- Det er for eksempel, at firmaer i stedet for at afskedige, så bør lave aftaler om hjemsendelse - eller om hjemsendelse med muligheder for opkvalificering via digital undervisning imens, siger han.

3F har medlemmer i mange brancher, herunder industri, byggeri, transport og restauration.

Annonce

Ledigheden stiger i Horsens

Antallet af horsensianere på dagpenge er foreløbigt steget med 219 under coronakrisen. Blandt andet 3F Horsens og omegn og NNF Østjylland er berørt. Her er et lille udpluk af andre brancher og a-kasser, der er berørt.

Metalarbejdere: 24 flere ledige under coronakrisen

Akademikere: 10 flere ledige

HK-ansatte: 8 flere ledige

Medlemmer af Kristelig a-kasse: 25 flere ledige

Medlemmer af Det faglige hus: 19 flere ledige

Kilde: Horsens Kommune

219 flere ledige på 10 dage

Også hos Fødevareforbrundet NNF Østjylland har coronakrisen sat ind.

- Hvor der i Horsens Kommune almindeligvis registreres mellem en og fem nyledige om måneden, var der 24. marts registreret 41 nye ledige foreløbigt i denne måned, siger afdelingsformand Flemming Hansen.

Folkebladet har også henvendt sig til Jobcenter Horsens for at få en totaloversigt over nyledige i kommunen under coronakrisen, men beskæftigelseschef Bjarke Thomsen henviser i stedet til borgmester Peter Sørensen (S).

- Vi har registreret, at der fra 15. marts til 25. marts har været en total stigning af dagpengemodtagere med bopæl i Horsens Kommune på 219 personer. Det svarer til 12 procent. Og det ser ud til, at det særligt er ufaglærte, der bliver afskediget, siger Peter Sørensen.

- Det ser ud til, at det især har ramt servicebranchen, logistikbranchen og nogle produktionsbrancher, siger han.

Positive tendenser

Peter Sørensen påpeger, at Horsens ligger marginalt under landsgennemsnittet, og at ledigheden ikke for alvor har sat ind i forhold til bygge-, anlæg- og stålbrancherne, der er brancher, kommunen er særligt opmærksom på.

- Blandt de brancher er der ikke noget, der indikerer, at der har været massive hjemsendelser, og det er vigtigt, for det er brancher, der har en stor og afgørende rolle i Horsens. Men dermed ikke sagt, at det ikke kan komme, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren påpeger samtidig, at der også er positive tendenser i den ellers negativ spiral.

- Tirsdag i denne uge var der 25 personer, der afmeldte sig dagpenge, og det er første gang vi ser et sådan antal siden starten af marts. Det er et, meget forsigtigt, optimistisk signal om, at nogen også kommer i gang igen. Samtidig kan vi se, at der er 160 ledige job på jobnet, så der slås altså også ledige job op, siger borgmesteren.

Foruden den store stigning blandt dagpengemodtagere oplyser borgmesteren, at der også er registreret en voldsom stigning blandt sygedagpengemodtagere i Horsens Kommune i den seneste periode.

Horsens Kommune har i alt godt 2000 borgere på dagpenge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

AGF

AGF tilbyder trofaste fans penge tilbage

Østjylland

Østjyder valfarter til de smukke steder på Djursland - men de er gode til at holde afstand

Annonce