Annonce
Erhverv

22-årige Younes er ny direktør i landets største pizza-kæde: - Nu skal de røde tal males sorte

Opgaven for den unge, nyudnævnte direktør i Ild.Pizza bliver i første omgang at fokusere på drift, vækst og konceptudvikling, før man går videre med de hidtidige planer om ekspansion. Foto: Stine Hygum
Younes Deaibes skal som 22-årig udvikle og fintune landets største pizza-kædes koncepter som ny direktør, så virksomheden frem for at åbne nye restauranter kan begynde at tjene penge.

ERHVERV: - McDonalds startede også bare med at sælge cheeseburgere. På et tidspunkt udvikler konceptet sig, og så kommer der også salater, kaffe og alt muligt andet på menuen. Det er vigtigt, at man er omstillingsparat, udvikler sig og ikke står stille. Ellers ender man med at blive overhalet.

Ordene kommer fra blot 22-årige Younes Deaibes, der i denne måned tiltrådte som administrerende direktør i landets største pizza-kæde, Ild.Pizza.

Trods store armbevægelser og tidligere udmeldte ambitioner om at åbne et hav af nye restauranter, udvide til udlandet og blive pizzaens svar på McDonald’s, så bliver fokus under den nye direktør dog til at starte med drifts- og konceptudvikling frem for ekspansion.

Annonce

Kan vi sælge andet end pizzaer? Hvad med pasta, tapas og oste? Kan man måske sidde og nyde et glas vin, mens man spiser i butikken?

Younes Deaibes, administrerende direktør, Ild. Pizza.

Kæden skal med andre ord til at tjene nogle penge.

- Når vi skal fokusere på vækst i en periode, så er det naturligt at sætte ekspansionen lidt på pause. Vi har stadig tårnhøje ambitioner, men lige nu kommer det til at handle om at højne kvaliteten på vores koncept, vores produkter og vores restauranter, fortæller han til Århus Stiftstidende.

Pasta, tapas og vin på menuen

Konkret kigges der blandt andet på menukortet, som Younes Deaibes har planer om at udvikle ret så markant på. Det er nemlig ikke sikkert, at det kun er pizzaer, der skal langes over disken på kædens restauranter i fremtiden.

- Vi skal finde ud af, hvem vi er. Kan vi sælge andet end pizzaer? Hvad med pasta, tapas og oste? Kan man måske sidde og nyde et glas vin, mens man spiser i butikken? Det er sådan nogle ting, vi skal have udviklet på, mens vi skaber en progressiv drift, fortæller han.

Anders Grønborg (tv.) hev Younes Deaibes (th.) med ombord med henblik på at få fat i et trækplaster for en masse andre unge. Nu er han administrerende direktør som blot 22-årig. Foto: Axel Schütt

Ild.Pizza gik ud af henholdsvis 2019 og 2020 med et underskud på knap 4 og 5 millioner kroner, og målet med strategiskiftet er derfor blandt andet at male de røde tal på bundlinjen sorte.

Har ambitionerne og armbevægelserne været for store til at drive en sund forretning?

- Det er helt naturligt, at det er forbundet med nogle omkostninger, når man ekspanderer. Nu fokuserer vi på driften for en periode, og der er vi nødt til at tage en pause med at åbne nye restauranter. Derfor håber jeg også, at de næste regnskaber bliver med et positivt resultat, siger Younes Deaibes.

Annonce

Andet direktørskifte i år

Trods den beskedne alder giver det god mening, at netop han skal være manden i spidsen for den nye kurs. Han har nemlig været med på rejsen og tæt involveret i driften lige siden Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, der blandt andet er mændene bag Lasertryk.dk, startede pizza-kæden tilbage i 2018.

- Anders kendte lidt til mig, fordi jeg havde et navn blandt unge i byen, hvor jeg kunne være med til at rekruttere. Så jeg blevet hevet ind med planer om bare at være ansat, men fik bevist, hvad jeg kunne, og derfor endte jeg med at blive medejer, fortæller Younes Deaibes og fortsætter:

- Som driftschef styrede jeg de første 12 butikker, men vi hev så Elias (Younes’ forgænger red.) ind på et tidspunkt, fordi vi gerne ville ekspandere. Her overgik jeg til at være kreativ direktør og blandt andet stå for markedsføringen. Nu vil vi gerne udvikle og fintune restauranterne, og det har jeg jo god erfaring med.

Om ti år håber jeg stadig, at Ild.Pizza er Skandinaviens største pizzabrand.

Younes Deaibes, administrerende direktør, Ild. Pizza

Førnævnte og afgående administrerende direktør, Elias Grøftholdt Tychsen, tiltrådte for under et år siden i januar 2021. Det er dermed anden gang i år, at der skiftes ud på direktørposten i Ild.Pizza.

Younes Deaibes' blå bog

Sin unge alder til trods har den nye direktør i Ild.Pizza et imponerende CV.

  • Født og opvokset i Trillegården, Aarhus V.
  • Nåede i 2010 finalen i DR’s underholdningsshow ’Talent’ med sin rapgruppe TMT, der spillede mere end 500 koncerter - og som Younes selv påtog sig rollen som manager i.
  • Younes fortæller, at han er opdraget til, at man kommer længst med hårdt arbejde. Derfor blev han som 12-årig fejedreng i Trillegården, selvom det ifølge ham selv dengang var hårdt for stoltheden at skulle samle andres skrald op.
  • Som 14-årig bruger han den erfaring til at lande et job som sæsonansat i Tivoli Friheden.
  • I Tivoli Friheden får han med tiden titler som både butikschef og områdeleder med ansvar for en masse andre unge.
  • Slutter som 19-årig af i Tivoli-regi som parkchef med 400 ansatte under sig.
  • I 2018 kontaktes han af iværksætteren Anders Grønborg, der vil have ham ombord på sit nye projekt: Ild.Pizza.

Med ham ved roret – og med målsætning om 31 restauranter inden udgangen af året - øgede landets i forvejen største pizza-kæde antallet af restauranter med seks stykker siden foråret, så man i dag er oppe på 20 restauranter, hvor otte af dem ligger placeret i Aarhus eller opland.

Det handler dog hverken om samarbejdsvanskeligheder eller røde tal på bundlinjen, at han nu vælger at give posten videre. Elias Grøftholdt Tychsen købte sig nemlig i sommer ind i en fiskerestaurant i Skagen, og det er ifølge begge parter for at fokusere sin energi der, at han kun var involveret i pizzakæden i 10 måneders tid.

Den nye direktør understreger, at der ikke er droslet ned for ambitionerne om flere restauranter og udvidelse til udlandet, selvom direktørskiftet i første omgang kommer til at markere en anden kurs.

- Vi skal også ekspandere igen i fremtiden, hvor vi samtidig skal overveje, om vi skal have nogle større lejemål, og om vi eksempelvis skal ligge mere centralt nogle steder. Lige nu skal konceptet fintunes men om ti år håber jeg stadig, at Ild.Pizza er Skandinaviens største pizzabrand, siger Younes Deaibes.

Annonce

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Alarm 112

Kørt på skadestuen: Cyklist påkørt af bil ved rutebilsstationen

Annonce