Annonce
112

Tiltalt for slagsmål inden fodboldkamp mellem AGF og OB: Forsvarsadvokat optræder i særlig OB-trøje inden retssag

Forsvarsadvokat har på sit advokatfirmas hjemmeside lagt dette billede på, hvor hun er iklædt en OB-trøje forud for retssagen på mandag om slagsmål i Nørregade forud for en kamp i maj 2018 mellem OB og AGF. Hun repræsenterer én af de 22 tiltalte i sagen. Foto: Facebook
Kendt forsvarsadvokat optræder på Facebook i OB-trøje, hun har fået af sin klient, forud for retssag om slagsmål før OB-AGF topkamp. De 22 er tiltalt for angreb på AGF-fodboldtilhængere, og én af dem har allerede livsvarig karantæne fra OB's kampe.

Den landskendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage har iklædt sig den blåstribede OB-fodboldtrøje forud for en retssag på mandag ved Retten i Odense, hvor hun skal repræsentere en tidligere dømt fodboldfan fra Fredericia.

Den dømte fodboldfan, Martin Bryhl, som har livsvarig karantæne fra OB's kampe, efter at han i 2010 blev idømt to et halvt års fængsel for at have kørt en bil ind i seks AC Horsens-fans, har forud for mandagens retssag fået lavet en særlig fodboldtrøje med navnet Bryhl/Stage på ryggen. Billedet af den særligt designede fodboldtrøje har Mette Grith Stage selv lagt på advokatsfirmaets åbne Facebook-side, "så hun kan varme op til kampen i retten", som hun skriver.

Til avisen uddyber hun sin forklaring om OB-trøjen:

- Da jeg forleden kom retur fra retten, lå der en lille pakke fra min klient, som mener, at jeg skal være klædt ordentligt på til sagen på mandag. Jeg synes, det er en meget sjov gimmick, men jeg kommer næppe til at have trøjen på i retten. De tiltalte vil formentlig synes, det er vældig sjovt, men jeg tror nu nok, at dommeren vil finde det lidt upassende. Så jeg må rende rundt i den derhjemme, hvilket også kan blive lidt problematisk, da min søn spiller i VB, fortæller Mette Grith Stage muntert.

Annonce

Slagsmål mod AGF-fans

Hendes klient Martin Bryhl er ifølge anklageskriftet, avisen har fået aktindsigt i, sammen med 21 andre unge og yngre mænd tiltalt for forud for en foldboldkamp mellem hjemmeholdet OB og AGF den 13. maj 2018 klokken 13.45 at have startet slagsmål i Nørregade i Odense.

I anklageskriftet står der, at de alle 22 groft har forstyrret den offentlige ro og orden, idet de i fællesskab og efter forudgående aftale, fælles forståelse eller stiltiende accept med flere andre uidentificerede personer angreb tilstedeværende AGF-tilhængere ved kast med diverse genstande.

Flere af dem var maskeret og bevæbnet med flasker, men balladen og angrebene blev stoppet, fordi politiet var massivt til stede.

Det er straffelovens paragraf 134 a, de er tiltalt for, og finder retten dem skyldige kan de straffes med fængsel i op til et år og seks måneder.

Den i dag 28-årige Martin Bryhl nægter ifølge sin forsvarsadvokat sig skyldig, har hun oplyst til avisen, men hvordan de øvrige stiller sig til beskyldninger kommer først frem, når sagen begynder mandag i Odense.

Bevidst påkørsel af fans

Netop den 28-årige blev for 10 år siden dømt for at påkøre seks Horsens-fans efter OB's nederlag i en superligakamp i Horsens. En af de seks påkørte blev hårdt kvæstet og var en overgang i livsfare, mens to andre fik knoglebrud. De øvrige slap med mindre skader.

Under VM i fodbold i Rusland i 2018 stod Martin Bryhl frem på dansk tv i et interview, hvor han fortalte, han ikke så noget forkert i at kaste med ølbægre under en fodboldkamp, selv om andre kan blive skadet af dem. Han var en af dem, som under en kamp mod Australien erkendte at have kastet ølbægre, som kostede DBU en bøde på 127.000 kroner af det internationale fodboldforbund FIFA.

I interviewet forklarede Martin Bryhl, at det er en del af gamet, at der bliver kastet ølbægre, og kan man ikke tåle det skal man ifølge ham blive væk.

Flere af de 22 unge og yngre mænd i mandagens retssag er også tiltalt for under slagsmålet i Nørregade at have været i besiddelse af romerlys, blitz-fyrværkeri og kanonslag, ligesom en del af dem var iført elefanthuer, så de ikke umiddelbart kunne identificeres.

Avisen fravælger her de sædvanlige navneregler og har valgt at skrive navnet på Martin Bryhl, fordi han tidligere har stået frem i medierne og fortalt om ballade ved fodboldkampe, og fordi han tidligere er idømt flere års fængsel for påkørsel af AC Horsens-fans efter en fodboldkamp i 2010.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];