Annonce
112

23-årig erkender at have truet Jens Stage: 'Du kan aldrig være i Aarhus igen'

Det var undtagelsesvis i retsbygningen i Kannikegade, at den 23-årige var blevet fremstillet. Foto: Kim Haugaard
En 23-årig mand var onsdag for Retten i Aarhus i Kannikegade, efter han tirsdag blev arresteret for ildspåsættelse og trusler mod den tidligere AGF-profil.

AARHUS: Den 23-årige mand, der tirsdag morgen blev anholdt for at have sat ild til den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed i Aarhus, blev onsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her erkendte han nogle af forholdene, mens han nægtede sig skyldig i andre.

Den 23-årige, en høj, karseklippet mand, sad roligt og lyttede, da sigtelserne blev læst op i retslokalet i Kannikegade af anklager Laura Pedersen. Sigtelserne lød på ildspåsættelse af lejligheden i Kannikegade, hvor den 23-årige - sammen med en endnu ukendt medgerningsmand - skulle have kastet en brosten og noget antændt fyrværkeri gennem vinduet.

Det havde gjort, at de to personer i lejligheden havde været nødt til at flygte ud gennem et andet vindue. Derudover var der to sigtelser for trusler, fordi den 23-årige skulle have skrevet til Jens Stage via Facebook, at "du kan aldrig være i Aarhus igen, Judas-svin" eller lignende, ligesom der på kasteskytset havde stået noget i retningen af "Judas-svin straffes i Aarhus."

Truslerne erkendte den 23-årige, ligesom han erkendte at have kastet noget igennem vinduet til lejligheden. Han nægtede dog, at der skulle være tale om fyrværkeri eller brosten, men at der derimod var tale om en røgbombe.

Efter at sigtelserne var blevet læst op, blev dørene til retten lukket, ligesom der blev nedsat forbud mod at nævne den 23-åriges navn. Navneforbuddet kom som følge af den massive mediedækning af sagen, mens dørene blev lukket, da en endnu ukendt medgerningsmand stadig er på fri fod. Den 23-årige blev varetægtsfængslet i to uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce