Biblioteker milliarder værd for samfundet


Biblioteker milliarder værd for samfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge en ny undersøgelse, som Tænketanken Fremtidens Biblioteker har lavet i samarbejde med Copenhagen Economics, der er en privat konsulentvirksomhed, bidrager de danske folkebiblioteker årligt med seks mia. kroner til dansk økonomi.

Undersøgelsen prøver at opgøre værdien af bibliotekernes service i kroner og øre og konkluderer, at bibliotekerne er en god forretning for samfundet.

Ifølge undersøgelsen værdisætter borgerne bibliotekernes ydelser til årligt fire milliarder kroner, fordi bibliotekerne giver borgerne viden og færdigheder, bl.a. gennem digitale tilbud. Hertil kommer, at bibliotekerne i væsentlig grad er med til at forbedre børns læsefærdigheder og dermed chancen for, at de tager en uddannelse. Værdien af dette er »formentlig« to milliarder kroner, hedder det i rapporten.

Bibliotekerne koster ifølge rapporten årligt samfundet 2,5 mia. kroner. Tænketanken Fremtidens Biblioteker repræsenterer 28 folkebiblioteker, fire biblioteksorganisationer og en række private virksomheder, som er leverandører til bibliotekerne.

»Det glæder mig at få bekræftet i tørre tal, hvad jeg selv har oplevet i bibliotekerne her i Aarhus. Bibliotekerne er ikke altid så synlige i samfundsdebatten, men deres betydning for sammenhængskraft og dannelse til fællesskab er stor. Rapportens anbefalinger om at dyrke de kulturelle og sociale ydelser endnu mere og lægge mere vægt på læselyst og uddannelsesstøtte stemmer helt overens med hensigterne og initiativerne i den kommende politik for Borgerservice og Biblioteker, som snart skal behandles i Byrådet,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Rapporten er den første af sin art, der værdisætter folkebibliotekerne i kroner og øre og sætter beløbet i forhold til bruttonationalproduktet.

Biblioteker milliarder værd for samfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce