Annonce
Udland

24-årig algerisk studerende er anholdt efter Lyon-eksplosion

Romain Lafabregue/Ritzau Scanpix
En it-studerende fra Algeriet er mistænkt for at stå bag eksplosion i Lyon. I alt er tre personer anholdt.

En 24-årig it-studerende fra Algeriet er blevet anholdt af fransk politi - mistænkt for at stå bag en eksplosion i den franske by Lyon i sidste uge.

Også hans mor og en anden algerisk studerende, der er ven af familien, er anholdt. Det oplyser anklagemyndigheden i en udtalelse.

I alt 13 personer kom til skade ved eksplosionen i Lyon den 24. maj.

Efterforskere har mistanke om, at eksplosionen kom fra en pakkebombe, skriver nyhedsbureauet AFP.

Fransk politi har - foruden de tre anholdte - også afhørt den 24-årige hovedmistænktes søster. Hun er dog ikke længere i politiets varetægt.

Umiddelbart efter eksplosionen fredag meddelte anklagemyndigheden, at man efterforskede "forsøg på drab med tilknytning til en terrororganisation".

Politiet eftersøgte samtidig en mand, der blev set på cykel nær gerningsstedet. Manden var iført en grøn trøje, bermudashorts og havde en mørk rygsæk på ryggen.

Ifølge den franske avis Le Figaro skete eksplosionen ved et bageri. Manden på cyklen skal have placeret en taske foran bageriet.

Efterforskere har indsamlet små skruer, kuglelejer og batteri efter eksplosionen. Også en fjernstyret udløser er blevet fundet. Selve sprængladningen har dog ikke været særlig kraftig, oplyser embedsmænd.

Otte kvinder, fire mænd og en tiårig pige kom til skade ved eksplosionen.

11 af dem måtte hospitalet. Deres skader menes ikke at være livstruende, men flere af dem er blevet opereret for at få fjernet sprængstykker.

Frankrig er i højt beredskab, efter at et stigende antal angreb har ramt landet siden 2015. I alt 250 er blevet dræbt i angreb i den periode.

Den militante gruppe Islamisk Stat har taget skylden for mange af angrebne.

Ingen har dog endnu taget skylden for angrebet i Lyon.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce