Annonce
112

24-årig kvinde anker dom for vold mod gravid: - Hun havde ingen andel i det

Kvinden var tiltalt sammen med syv andre, og de var alle blevet dømt for overfaldet. Foto: Axel Schütt
Kun en af de otte dømte fra sagen om den gravide kvinde, der blev overfaldet, har valgt at anke dommen.
Annonce

AARHUS: Kun en af de otte dømte i den omfattende sag om vold mod en ung, gravid kvinde anker. Det er en af de 24-årige kvinder, som var tiltalt for at medvirke til overfaldet ved at lokke det 21-årige offer ud i skovområdet, som anker, fortæller kvindens forsvarer, Søren Vestergaard Hansen, til Lokalavisen Aarhus.

- Årsagen er, at min klient ikke havde nogen andel overhovedet i det overfald. Derfor er hun - med rette - utilfreds med det resultat, som Retten i Aarhus nåede frem til, skriver han til avisen i en mail.

Lokalavisen kan også fortælle, at Østjyllands Politi og statsadvokat Jakob Berger Nielsen har kontra-anket den 24-åriges dom, som man mener skal være strengere - hun blev idømt fire måneders ubetinget fængsel, men statsadvokaten mener, at den bør være seks måneder.

Annonce

Otte dømte - sagen kort

Sagen startede en aften i maj, hvor en 21-årig kvinde blev overfaldet i et skovområde ved Skjoldhøjparken og Skjoldhøjkollegiet. Hun blev først sprayet i ansigtet med en peberspray, hvorefter hun blev slået og sparket over hele kroppen og i ansigtet.

Bag overfaldet stod en på 26-årig mand, som blev dømt for at have planlagt overfaldet sammen med en 25-årig kvinde. Han havde haft et forhold til den 21-årige, og hun var blevet gravid med hans barn, men ville ikke få en abort. Så samlede den 25-årige kvinde tre veninder, som tog med ud for at overfalde kvinden. Efter deres egen forklaring for at give hende en forskrækkelse. Det fik offeret, og samme aften valgte hun at få lavet en abort på sygehuset.

Sagen endte med, at otte mennesker måtte tage plads på anklagebænken, og alle otte blev dømt. Du kan læse en gennemgang af dommene her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Norsminde Kro gik fra et forrygende efterår til en kamp for overlevelse

Aarhus

Omstridte forandringer rykker nærmere: Advarsler fra ledere bremser ikke udspil til ny struktur på ældreområdet

Annonce