Annonce
112

24-årig kvinde anker dom for vold mod gravid: - Hun havde ingen andel i det

Kvinden var tiltalt sammen med syv andre, og de var alle blevet dømt for overfaldet. Foto: Axel Schütt
Kun en af de otte dømte fra sagen om den gravide kvinde, der blev overfaldet, har valgt at anke dommen.

AARHUS: Kun en af de otte dømte i den omfattende sag om vold mod en ung, gravid kvinde anker. Det er en af de 24-årige kvinder, som var tiltalt for at medvirke til overfaldet ved at lokke det 21-årige offer ud i skovområdet, som anker, fortæller kvindens forsvarer, Søren Vestergaard Hansen, til Lokalavisen Aarhus.

- Årsagen er, at min klient ikke havde nogen andel overhovedet i det overfald. Derfor er hun - med rette - utilfreds med det resultat, som Retten i Aarhus nåede frem til, skriver han til avisen i en mail.

Lokalavisen kan også fortælle, at Østjyllands Politi og statsadvokat Jakob Berger Nielsen har kontra-anket den 24-åriges dom, som man mener skal være strengere - hun blev idømt fire måneders ubetinget fængsel, men statsadvokaten mener, at den bør være seks måneder.

Annonce

Otte dømte - sagen kort

Sagen startede en aften i maj, hvor en 21-årig kvinde blev overfaldet i et skovområde ved Skjoldhøjparken og Skjoldhøjkollegiet. Hun blev først sprayet i ansigtet med en peberspray, hvorefter hun blev slået og sparket over hele kroppen og i ansigtet.

Bag overfaldet stod en på 26-årig mand, som blev dømt for at have planlagt overfaldet sammen med en 25-årig kvinde. Han havde haft et forhold til den 21-årige, og hun var blevet gravid med hans barn, men ville ikke få en abort. Så samlede den 25-årige kvinde tre veninder, som tog med ud for at overfalde kvinden. Efter deres egen forklaring for at give hende en forskrækkelse. Det fik offeret, og samme aften valgte hun at få lavet en abort på sygehuset.

Sagen endte med, at otte mennesker måtte tage plads på anklagebænken, og alle otte blev dømt. Du kan læse en gennemgang af dommene her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce