Annonce
Alarm 112

24-årig mand idømt ni måneders fængsel for bevidst at have kørt ind i en anden mand

En 24-årig mand har fået ni måneders fængsel for bevidst at have kørt en bil ind i en 31-årig mand i juli måned. Genrefoto: Johan Gadegaard
Påkørslen skete i Brabrand i juli måned sidste år, hvor en 31-årig mand blev ramt af bilen og sad fastklemt mellem bil og bygning.
Annonce

AARHUS: En 24-årig mand er blevet idømt ni måneders fængsel ved Retten i Aarhus.

Manden er blandt andet dømt for grov vold i juli 2020 for bevidst at have kørt ind i en 31-årig mand. Episoden skete en fredag aften, hvor den 31-årige mand sad ude foran en restaurant på Inger Christensens Gade i Brabrand. Pludselig kom en bil kørende mod restauranten, som ramte ind i manden, der ifølge vidneforklaringer blev klemt mellem bilen og bygningen.

Manden og en anden forurettet blev kørt til skadestuen, hvor de blev behandlet for mindre stik og læsioner.

Føreren af bilen, den 24-årige mand, blev anholdt på stedet. Udover den 24-årige mand, sad der to mænd i bilen, som begge løb fra stedet.

En måned senere fandt politiet frem til en anden 24-årig mand, blandt andet via videoovervågning og vidneudsagn.

Begge de 24-årige har, siden de blev anholdt, siddet varetægtsfængslet i sagen.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at der er tale om et groft overfald, når du bevidst angriber en anden med en bil. Det er heldigt, at den 31-årige ikke kom mere alvorligt til skade ved påkørslen, siger specialanklager Jesper Rubow i en pressemeddelelse


Det er anklagemyndighedens opfattelse, at der er tale om et groft overfald, når du bevidst angriber en anden med en bil.

Jesper Rubow


Udover påkørslen af den 31-årige mand var der også rejst tiltale mod begge mænd for at have stukket to personer med kniv umiddelbart efter påkørslen. Det blev de dog frifundet for, da retten ikke vurderede, at anklagemyndigheden havde løftet bevisbyrden i det ene af de to forhold. I det andet forhold vurderede retten, at der var tale om nødværge.

Den anden 24-årige mand, der var med i bilen den pågældende aften, blev frifundet for grov vold, da retten ikke vurderede, at han havde en rolle i påkørslen. Retten var dog enig i, at han var på stedet og løb derfra med en kniv i hånden. Derfor fik han en bøde for overtrædelse af knivloven.

- Retten havde i denne sag en anden vurdering af beviserne og juraen end anklagemyndigheden. Det er jo netop det, der beskriver et retssystem som det danske, nemlig at det er domstolene, der afgør sagerne, udtaler specialanklager Jesper Rubow.

Den 24-årige fører af bilen blev ud over grov vold ved påkørslen blandt andet også dømt for hærværk, overtrædelse af knivloven og en række forhold om narkotikakriminalitet.

Han erkendte påkørslen og modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce