Annonce
112

24-årig tvunget til at hæve penge af krammende røver: 'Du skal hæve penge til mig'

Østjyllands Politi efterlyser en mand, der tidligt lørdag morgen tvang en 24-årig mand til at hæve penge til sig.

AARHUS: Klokken 6.08 lørdag morgen indløb der en anmeldelse til Østjyllands Politi fra en 24-årig mand, der fortalte at han var blevet udsat for et røveri på Rådhuspladsen.

En mand havde grebet fat i den 24-åriges nakke og sagt noget i retningen af "du skal hæve penge til mig" og derved tvunget den 24-årige til at hæve 500 kroner til ham. Efter at den 24-årige havde hævet pengene, krammede manden ham og stak af fra stedet.

Gerningsmanden bliver beskrevet som:

  • Somalisk udseende mand mellem 25 og 30 år.
  • Cirka 190-195 centimeter høj og spinkel af bygning
  • Højt hår oven på og skaldet eller helt kort i nakken
  • Iført sort Adidas jakke med grå striber på skuldrene og lille farve på ærmerne omkring albue/underarm.
  • Talte dansk.

Hvis du ved noget om røveriet, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce