Sandmosevej forbliver lukket


Sandmosevej forbliver lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådmand Kristian Würtz ser ikke grund til at genåbne vejen, men vil have sikret en lovlig begrundelse.

Betonpullerterne, der sikrer, at Sandmosevej er lukket for gennemkørsel, bliver stående. Også selv om Vejdirektoratet har afgjort, at kommunens begrundelse for at lukke vejen er ulovlig.

Det fastslår rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz:

»Der er tale om en juridisk spidsfindighed. Det handler om hvilke paragraffer, vi skal henvise til, for at kunne vejen lukket i en forsøgsperiode, men det får ikke praktisk betydning,« siger rådmand Kristian Würtz (S).

Da Århus Stiftstidende torsdag kunne berette, at Vejdirektoratetet har erklæret kommunens begrundelse for at lukke vejen ulovlig krævede talsmanden for en trafikgruppe blandt beboere i Skåde, Werner Kaihøj, at kommunen genåbner Sandmosevej senest på mandag.

Men det afviser altså rådmanden.

»Der er lige nu en diskussion mellem vores jurister og Vejdirektoratets om begrundelsen for en forsøgslukning. Det vil jeg overlade til dem. Men Vejdirektoratet har ikke sagt, at vi ikke må lukke vejen forsøgsvis. Det er alene et spørgsmål om hvilke paragraffer, vi skal henvise til,« siger rådmanden.

Og dem regner rådmanden altså med at få på plads i løbet af så kort tid, at der ikke er grund til at fjerne pullerterne for derefter at sætte dem tilbage igen, når der er en lovlig begrundelse.

Kristian Würtz minder om, at hele lukningen er vedtaget af et enigt byråd i juni 2014, da byrådet vedtog et anlægsprogram, hvor der blev afsat 5-6 mio. kr. til af afhjælpe flaskehalsproblemer på vejene, heraf to mio. kr. over to år til at forbedre krydset Oddervej og Ringvej Syd med en længere venstresvingebane. Det er den venstresvingsbane, der er årsagen til, at Sandmosevej skal lukkes.

»Forsøget står ved magt for at vi kan få erfaringer med, hvordan det kan forbedre trafikken på Oddervej. Men det er selvfølgelig vigtigt at få styr på paragrafferne.«

Hvordan kan kommunen lukke en vej uden at have styr på juraen?

»Ja, det er der så en diskussion om nu, men det er en detalje. Og den er jeg sikker på, at juristerne får styr på.«

Trafikgruppen i Skåde er også meget bekymret for sikkerheden ved Brunbakkevej, som mange nu bruger som udkørsel til Oddervej. Bl.a. er cyklisterne i fare, fordi mange, der kører mod syd, nu trækker ud på cykelstien for at passere de bilister, der holder stille på Oddervej for at dreje til venstre ad Brunbakkevej.

»Det kommer vi også til at se på i analysen af trafiksituationen i området. Men jeg vil appellere til, at folk passer ordentligt på hinanden,« siger Kristian Würtz.

Kommunen planlægger endnu et dialogmøde med borgerne i Skåde i april.

Sandmosevej forbliver lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce