Sabotage mod afspærring i Skåde


Sabotage mod afspærring i Skåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tonstunge betonklodser, der afspærrer Sandmosevej i Skåde, er forsvundet i løbet af weekenden. Kommunen svarer igen med politianmeldelse.

Der er folk, der bare vil have lov til at køre ind og ud ad Sandmosevej i Skåde.

Og det er folk med adgang til maskiner, som kan løfte endog meget tunge ting.

I weekenden fjernede de betonklodserne, der spærrer adgangen mellem Sandmosevej og Oddervej. Og klodserne er ikke bare flyttet ind til fortovet. De er helt væk og ikke til at se på hverken Sandmosevej eller de andre veje i nabolaget.

»Og de vejer altså et godt stykke over et ton, de betonklodser. Alligevel har de en tendens til at forsvinde engang imellem,« siger Aarhus Kommunes mobilitetschef, Mads Holm-Petersen.

Han fik travlt med at få afspærringen genetableret.

»Jeg har fået flere meldinger om farlige situationer på Oddervej. De opstår, når bilister inde fra byen standser for at svinge til venstre ind på Sandmosevej. Der er ingen venstresvingsbane og i det glatte føre er det svært for dem, der kommer bagfra, at få bremset i tide,« siger Mads Holm-Petersen.

Arbejdet med at genetablere afspærringen blev gjort vanskeligt af, at kommunens folk ikke kunne finde de forsvundne betonklodser.

»Vi har anmeldt det til politiet som tyveri. Betonklodserne repræsenterer jo en værdi,« siger Mads Holm-Petersen.

Det er anden gang, betonklodserne mellem Sandmosevej og Oddervej er blevet fjernet. Det skete også 22. december sidste år.

»Dengang undlod vi at politianmelde det. Betonklodserne var blot blevet skubbet ind til siden og var derfor ret nemme at rykke på plads. Desuden havde vi ikke lyst til at optrappe konflikten,« siger Mads Holm-Petersen.

Det blev den så alligevel:

I januar blev der for eksempel trukket sorte affaldssække over skilte, der viser, at der er ensrettet på Moesgaard Allé.

Desuden har kommunale vejmænd oplevet, at de er blevet skældt ud og overfuset, når de var på arbejde i Skåde.

»Der er skabt lidt af en selvtægtsstemning i Skåde, og det er ikke optimalt. Vi har også haft episoder med overmalning af skilte. Desuden er vores folk blevet lidt utrygge af at bevæge sig rundt derude,« siger Mads-Holm-Petersen og fortsætter:

»Jeg kan kun udtrykke min irritation og ærgrelse over, at vi skal igennem det her endnu engang. Det eneste, vi kan gøre, er at reetablere afspærringen. For det er en foranstaltning, der skal forhindre folk i at handle ulovligt. Og det er ulovligt at køre ud på Oddervej fra Sandmosevej,« siger Mads Holm-Petersen.

Sandmosevej blev lukket i et forsøg på at forbedre afviklingen af trafikken på Oddervej. For uden udkørslen fra Sandmosevej blev der plads til en længere venstresvingsbane ved Ringvej Syd.

Men da det nye Moesgård Museum åbnede i oktober, opstod der voldsomme trafikproblemer på Skådes veje. Årsagen er, at Moesgård Allé blev ensrettet, så museumsgæster - når de skulle hjem - må køre ind gennem Højbjerg og Skåde til Emiliedalsvej.

En trafikgruppe har siden da argumentet for at få Sandmosevej åbnet, så museumsgæsterne nemmere kan komme ud på Oddervej.

Grundejerforeningen på Sandmosevej er til gengæld godt tilfreds, fordi Sandmosevej er blevet noget mere fredelig efter afspærringen.

Afspærringen af Sandmosevej er et to år langt forsøg.

Sabotage mod afspærring i Skåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce