Sandmosevej: Nu prøver de med færdselsloven


Sandmosevej: Nu prøver de med færdselsloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune prøver nu med færdselsloven i hånden at lovliggøre den lukning af Sandmosevej i Skåde, man foretog i oktober 2014, men som Vejdirektoratet siden har erklæret ulovlig.

Aarhus Kommune prøver nu med færdselsloven i hånden at lovliggøre den lukning af Sandmosevej i Skåde, man foretog i oktober 2014, men som Vejdirektoratet siden har erklæret ulovlig i juridisk forstand.

I første omgang lukkede Center for Byudvikling og Mobilitet Sandmosevej med henvisning til planlægningsmæssige grunde, fordi man vil forbedre trafikken på Oddervej.

Vejdirektoratet er af en anden opfattelse. Her anfægter man ikke kommunens ret til at lukke vejen, men man anfægter den juridiske begrundelse og mener, at lukningen burde være begrundet i færdselsloven.

Kommunens jurister er fortsat grundlæggende uenige i den betragtning, men har valgt alligevel nu at begrunde lukningen med færdselslovens paragraf 92 om færdselsindskrænkninger. I paragraffen hedder det:

»Stk. 2. Vejbestyrelsen kan endvidere efter stk. 1 træffe bestemmelse om hel eller delvis afspærring af offentlig vej, såfremt afspærringen gennemføres ved afmærkning, ved opsætning af bomme eller på anden tilsvarende måde.«

Det kræver politiets samtykke at lukke vejen, men den har man i forvejen et forhåndstilsagn om i forbindelse med den første begrundelse for lukningen. Så vejingeniør Jesper Frandsen mener, at det nu er en formalitet at få et skriftligt tilsagn fra Østjyllands Politi.

»Sagen ændrer ikke de faktiske forhold, at vejen fortsat er lukket i en forsøgsperiode. Det er alene ren jura om begrundelsen, sagen handler om, og det får vi naturligvis bragt i orden nu.«

Ifølge Jesper Frandsen vil borgerne i området snarest få et brev fra kommunen om, at den første begrundelse var forkert, men at man fortsat holder vejen lukket med betonbomme - nu med en ny juridisk begrundelse.

De fem tonstunge betonbomme forsvandt i øvrigt sidste weekend, hvor formentlig utilfredse borgere i ren selvtægt havde fjernet dem. Bommene er siden blevet fundet igen nogle hundrede meter fra Sandmosevej. Men kommunen har anmeldt sagen til politiet som tyveri.

Sandmosevej: Nu prøver de med færdselsloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce