Trafikgruppe beskylder rådmand for magtmisbrug


Trafikgruppe beskylder rådmand for magtmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Aarhus Kommune tumler med at få godkendt den rette paragraf at lukke Sandmosevej med, bør vejen genåbnes, mener borgergruppe.

En gruppe af borgerne i Skåde omkring en lokal trafikgruppe truer med at klage over rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, til Statsforvaltningen for magtmisbrug. Samtidig kræver man, at byrådet går ind i sagen om lukning af Sandmosevej.

Den nye kritik skyldes, at trafikgruppen er målløse over, at rådmanden nægter at genåbne Sandmosevej, efter at Vejdirektoratet har erklæret lukningen for ulovlig.

Kommunens jurister mener, at Sandmosevej kan lukkes med paragraffer i vejloven som argument. Som skrevet i Århus Stiftstidende lørdag har Vejdirektoratet nu afvist det argument i et brev nummer to. Vejdirektoratet fastholder, at det er en ulovlig begrundelse.

Vejdirektoratet anfægter dog ikke kommunens ret til at afspærre Sandmosevej med henvisning til færdselsloven. Derfor har kommunen nu valgt at begrunde lukningen med færdselslovens paragraf 92, og afventer en snarlig og formel godkendelse i Vejdirektoratet og af politiet.

»Sagen ændrer ikke de faktiske forhold, at vejen fortsat er lukket i en forsøgsperiode. Det er alene jura om begrundelsen, sagen handler om, og det får vi naturligvis bragt i orden nu«, forklarede vejingeniør Jesper Frandsen i avisen lørdag.

Men det er slet ikke godt nok, mener trafikgruppen fra Skåde.

»Hvis rådmanden vælger at opretholde den hovedkuldse lukningen af Sandmosevej med henvisning til nye paragraffer, vil vi omgående klage til Statsforvaltningen. Vi mener, at det er et åbenlyst tegn på misbrug af sin myndighed, når Aarhus Kommune gennemtrumfer en beslutning med skiftende begrundelser og juridisk grundlag uden at inddrage borgerne,« siger Werner Kaihøj fra Skåde, der er talsmand for trafikgruppen.

Gruppen vil samtidig forfølge mulighederne for at klage til politiet og Rigspolitichefen »for anvendelse af færdselsloven til at dække over et forvaltningsmæssigt, fejlslagent forsøg på at anvende vejloven.«

Samtidig med at trafikgruppen i Skåde truer rådmanden anmoder man også om at han »går i dialog med borgerne på en fair og respektfuld måde«.

Gruppen foreslår en proces, hvor Sandmosevej åbnes senest 18. februar samtidig med at kommunen gennemfører en høring efter Århusmodellen for borgerinddragelse om de trafikale forhold i krydset Sandmosevej/Oddervej/Ringvej Syd - med de korrekte paragraffer og begrundelser. Alle berørte parter skal inddrages i høringen, også de der bor øst for Ny Moesgårdvej.

Inden en beslutning om eventuelt at genlukke Sandmosevej bør kommunen lave konkrete målinger på Oddervej samt på Sandmosevej, Hamphøjvej, Brunbakkevej, Ny Moesgårdvej, Emiliedalsvej, Stenvej med mere for at man kan lave en reel helhedsvurdering.

Trafikgruppe beskylder rådmand for magtmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce