Rådmand vil lukke endnu en vej i Skåde


Rådmand vil lukke endnu en vej i Skåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) vil lukke endnu en vej i Skåde for at forbedre fremkommeligheden på Oddervej.

Villaejeres direkte udkørsel til en stærkt trafikeret indfaldsvej er ikke den bedste løsning for at løse køproblemer og skabe bedre fremkommelighed for flertallet af trafikanter. Tværtimod, mener rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, der derfor foreslår at lukke yderligere en villavej i Skåde.

Rådmanden præsenterede sit forslag for teknisk udvalg mandag aften. Det kommer, efter at en Rambøll-evaluering har vist, at bilisterne kun sparer et minuts køretid på Oddervej efter at Sandmosevej er lukket.

Evalueringen har fået en lokal trafikgruppe i Skåde til endnu engang at dødsdømme forsøget og kræve Sandmosevej genåbnet.

Men rådmanden går altså den stik modsatte vej for at forfølge målet om tidsbesparelser på Oddervej og prioritere det overordnede vejnet for at skabe fremkommelighed for de mange.

Derfor foreslår han at udvide forsøget ved også at lukke endnu en villavejs ind- og udkørsel til Oddervej, denne gang Brunbakkevej, der bl.a. er den direkte ind- og udkørsel for Aarhus Efterskole.

»Vi er nødt til at se på det overordnede problem, som er fremkommeligheden på Oddervej. Vi forventer, at antallet af bilture i Aarhus stiger med 60 procent frem mod 2030. På flere andre indfaldsveje, f.eks. Silkeborgvej og Viborgvej, er der i forvejen lukket for mange villavejes direkte kobling til indfaldsvejen. Det er det samme, jeg foreslår på Oddervej, ved at lukke Sandmosevej og Brunbakkevej. Dermed slipper vi også for farlige situationer for dem, der skal dreje til venstre ind ad Brunbakkevej.«

Forvaltningen forventer i fremtiden flere biler på Oddervej og mere trafik på Ringvej Syd, som giver adgang til den ydre Ringvej.

Ved at analysere trafikken på Oddervej, hvilket bl.a. er sket med dronefly med kameraer, kan forvaltningen se, at der i morgentimerne er opstuvning af biler allerede fra indfletningen fra to til en vejbane ved Hørretvej i retning mod Aarhus. Samtidig kører mange biler med en »uhensigtsmæssig« lang afstand til hinanden, så det også sænker trafikken bagud.

»Oddervej er så bred, at der faktisk er plads til tre spor i alt. Så mit forslag er, at vi streger op til to vejbaner ind mod Aarhus - fra Hørretvej og ind til Ringvej Syd. Den venstre bane skal så være en endnu længere venstresvingsbane til Ringvej Syd, så dem, der skal til venstre ikke sænker trafikken for dem, der skal lige ud.«

Kristian Würtz henviser også til, at Ny Moesgård vej lukkes for personbiler meget snart, når man får etableret den lovede bussluse.

»Folk er frustrerede over mange ting i denne sag. Men ved at lukke både Sandmosevej og Brunbakkevej undegår vi også en uhensigtsmæssig gennemkørsel på små villaveje. I stedet er der udkørsler ved Emiliedalsvej og Hørhavevej, hvor vi begge steder vil, optimere lyskrydsene, så der bliver længere perioder med grønt fra villakvarteret.«

Det samlede forslag med dobbeltvejbanen og en lukket Brunbakkevej vil ifølge en simulering af trafikken give en yderligere besparelse i rejsetiden på Oddervej i morgenspidsbelastningen på tre minutter i forhold til det minut, der med nogen usikkerhed allerede er hentet.

»Det her virker som et ret attraktivt bud på at få styrket den overordnede fremkommelighed,« mener rådmanden.

Hans forvaltning har også kikket på et forslag fra Venstres Bünyamin Simsek om at åbne for højre ind og højre ud af Sandmosevej. Det forslag vil reducere omkørslen i villakvarteret, men vil fortsat sænke trafikken på Oddervej, ligesom trafikken til og fra Brunbakkevej vil gøre det. Det samme mener rådmanden, at partifællen Ango Winthers forslag vil gøre. Ango Winther har foreslået at flytte vejbommene til den anden ende af Sandmosevej.

Kristian Würtz skal 7. april mødes med lokale foreninger i Skåde, men derud over planlægger han et offentligt orienteringsmøde i slutningen af april for alle interesserede.

»Der har været mange meninger, og sagen har nu taget en karakter, så byrådet bør tage stilling. Derfor forventer jeg at kunne præsentere byrådet for mit forslag, så det kan behandles i maj.«

Rådmand vil lukke endnu en vej i Skåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce