Annonce
Erhverv

24syv-chef om tabt udbud: Grotesk at være vidne til

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Efter otte år som taleradio er det slut for Radio24syv, hvis direktør er rystet over udfaldet af radioudbud.

Et tåkrummende interview med skuespiller Ghita Nørby. Grænseløs satire med seniorkorrespondenten Kirsten Birgit Scihøtz Kretz Hørsholm. Og en hel masse debatprogrammer og dokumentarer.

Radio 24syv har siden sin begyndelse i 2011 gjort sig bemærket som en debatskabende og grænsesøgende radio. Men efter 31. oktober er det slut.

Taleradioen lukker som en konsekvens af, at radioen har tabt udbuddet om sendetilladelsen på en ny statsstøttet DAB-kanal.

Radio24syvs afgående chefredaktør, Jørgen Ramskov, er mildest talt skuffet.

- Det er fuldstændig grotesk at være vidne til, men sådan er det.

- Vi sender indtil 31. oktober. Jeg ser på nogle folk, som selvfølgelig er kede af det, men som er klar til at give den gas. Fordi det har vi gjort indtil nu.

Jørgen Ramskov peger på, at Radio24syv i sin levetid har haft en meget kritisk tilgang til politikere, og at det har været en af radioens store kvaliteter.

- Vi har i hvert fald set det som vores opgave at være efter magthaverne, og jeg er stolt af det, vi har lavet, siger Jørgen Ramskov tirsdag eftermiddag umiddelbart efter, at radiostationens skæbne er blevet afgjort.

Det er sket på et møde i Radio- og tv-nævnet.

Her har nævnet besluttet, at ungdomsradioen Loud skal have lov til at sende på den nye DAB-kanal, som Radio24syv håbede at kunne overleve på.

Jørgen Ramskov mener selv, at radioen har sendt en yderst stærk ansøgning i udbuddet om den nye radioplatform.

- Vi har søgt med det, vi har lavet de sidste otte år, og det, vi er stolte af. Jeg fortryder ikke noget. Vi kunne ikke have gjort noget anderledes.

- Vi har søgt med den radio, vi står midt i, og som lytterne er sindssygt glade for. Og som alt andet lige har revolutioneret markedet for taleradio, siger han.

Oprindeligt håbede Radio24syv at kunne fortsætte på FM-båndet, hvorfra stationen har sendt siden sin oprettelse i 2011.

Men en politisk aftale mellem den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti betød, at Radio24syv opgav at byde, da FM-kanalen tidligere på året blev sendt i udbud igen. Til gengæld kom der håb i form af en ny DAB-kanal.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce