Annonce
Kultur

25 år med rejser til Pafos

Århus Charter sender som eneste danske charteroperatør gæster direkte med fly til Pafos.- Vi er heldige, at vores 25 års jubilæum for luftbroen mellem Aarhus og Pafos falder sammen med, at de to byer i år er kulturhovedstæder. Det vil vi gerne fejre. Samtidig prøver vi at implementere events fra Pafos 2017 i vores udflugtsprogram, siger Henrik G. Jensen, bureauchef, her sammen med oplevelsesguide Bettina Lyngsdal. Arkivfoto: Flemming Krogh

Århus Charter flyver som det eneste danske charterselskab sine gæster direkte til Pafos. Den århusianske rejsearrangør kan i år fejre 25 års jubilæum med rejser mellem de to kulturhovedstæder.

AARHUS: Historiske perler, skønne strande og oplevelser med lokalt islæt. Spørger man Bettina Lyngsdal og Henrik G. Jensen fra Århus Charter har den cypriotiske by Pafos det hele.

- Vi søger meget rejsemål med autenticitet, og det får man her, siger Bettina Lyngsdal, der selv har været rejseleder i Pafos, da Århus Charter i 1992 begyndte at sende gæster med fly direkte til Cyperns romerske hovedstad.

I dag klæder hun, som bureauets oplevelsesguide, gæsterne på med kulturel viden inden afrejsen.

- Det er en del af den personlige service, som vi er kendt for. Vi vil gerne gøre mere ud af vores kulturcharter-tilbud, derfor er vi i øjeblikket ved at undersøge Pafos' kulturhovedstadsprogram, så det kan blive implementeret i vores koncept, fortæller hun.

- Det er et flot 2017-program. Der kommer til at ske mange fine ting. Jeg har for eksempel set, at de sætter Odysseus rejse fra Ithaca op på den antikke amfiscene i byen. Der er ingen tvivl om, at det bliver flot, siger Bettina Lyngsdal.

På nuværende tidspunkt har Århus Charter solgt 30 procent flere rejser til middelhavsdestinationen end samme tid sidste år.

- Vi oplever en øget stigning på rejser til Pafos, og vi tror, at det kan have noget at gøre med, at Pafos ligesom Aarhus, er udnævnt til kulturhovedstad i år, siger bereauchef Henrik G. Jensen.

Rundt om Pafos

Pafos er sammen med Aarhus Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Byen ligger i det sydvestlige hjørne af Cypern, på øens græske del.Byen er opkaldt efter Venus og Pygmalions datter, Paphos, og er den fjerde største by på Cypern, med omkring 32.700 indbyggere. Der bor omkring 88.000 i hele Pafos-regionen.

Den gamle del af Pafos er blevet optaget på UNESCOs verdensarveliste over natur- og kulturskatte. Arkæologiske udgravninger viser, at Pafos været beboet siden den nye stenalder omkring år 10.200 f.Kr. Egnen omkring Pafos rummer blandt andet et udgravningssted med mange flotte, velbevarede mosaikbilleder og et amfiteater, samt et område med kongegrave og underjordiske grotter og søjler.

Pafos er ifølge græsk mytologi fødestedet for Afrodite. Hele område har gennem tiden været genstand for en Afroditekult og flere steder i regionen er knyttet til kærlighedsgudinden, fx Afrodites fødestempel og Afrodites bad.

4200 gæster til Pafos

Århus Charter sender årligt omkring 4200 gæster af sted til Pafos, og er den eneste danske charteroperatør med direkte flyvninger til den cypriotiske by.

- Det er et helt bevidst valg, at vi er i Pafos, hvor der er en større mangfoldighed, og ikke i nogle af de andre turistbyer på Cypern, som ikke har det samme lokale islæt, siger Henrik G. Jensen.

Årets første tur til Pafos er lørdag 6. maj med afrejse fra Aarhus Lufthavn. Der sendes gæster af sted til og med 28. oktober, dog med en pause i august, hvor det er meget varmt på Cypern.

Vil man lære mere om Pafos holder Bettina Lyngsdal gratis rejseforedrag i Aarhus Lufthavn, mandag 13. februar kl. 18.30. Tilmelding på Århus Charters hjemmeside.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Kultur For abonnenter

Filmanmeldelse: Franske forhold med forviklinger

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce