Annonce
Aarhus

24-årig fængslet efter episode med overfald og bevidst påkørsel

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

AARHUS: Politiet sigter en 24-årig mand for forsøg på grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og vold ved en episode i Viby for tre uger siden, der startede på en benzinstation og førte til bevidst påkørsel af en bil på Viby Ringvej. Den sigtede blev lørdag i grundlovsforhør fængslet i fire uger.

Østjyllands Politi anholdt den 24-årige mand fredag og fremstillede ham for en dommer lørdag, hvor han blev fængslet.

Ved episoden 7. september i Viby blev en bil påkørt efter der havde været tumult mellem flere mænd på tankstationen Q8. Den 24-årige sigtes for på tankstationen at have anvendt en peberspray mod to personer og slået en 28-årig mands hoved ind i en mur.

Det er politiets vurdering, at de involverede har relationer til bandemiljøet.

- Vores vurdering er, at episoden i Viby var med til at starte den bandekonflikt som aktuelt verserer mellem to grupperinger i Aarhus. Vi fortsætter vores målrettede indsats mod de bandekriminelle og forventer flere anholdelser i takt med, at efterforskningerne skrider frem, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

Det var den 7. september omkring kl. 14, at Østjyllands Politi fik en række anmeldelser fra vidner, der havde set påkørslen på Viby Ringvej. Flere patruljer kørte til stedet, hvor de hurtigt fandt den påkørte bil.

Umiddelbart var ingen kommet til skade, og gerningsmændene var stukket af fra stedet. Det samme var den mand, der havde siddet i den påkørte bil. Vejen blev kortvarigt spærret, mens politiet sikrede spor, og bilen blev fjernet.

Annonce

Jagtet i høj fart

Politiets foreløbige efterforskning peger på, at uoverensstemmelsen på tankstationen udviklede sig voldsomt, hvorefter en mand flygtede fra tanken ved at springe ind i sin bil, hvor mandens kone sad bag rattet.

Flere biler kørte efter manden og kvinden i høj fart, og en af de jagtende kørte ind i siden på dem. Under biljagten blev to tilfældige borgeres biler også ramt, men ingen personer kom til skade ved sammenstødene.

Den efterfølgende efterforskning ledte politiet på sporet af den 24-årige, der er den første, der er anholdt i sagen.

Den 24-årige anholdte kærede varetægtsfængslingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce