Annonce
Aarhus

25-årig forfatterdebutant: Vi mangler rum til følelser

Fredag udkommer Marie Skippers første digtsamling "Tilstrækkelig". Foto: Sofia Skipper
Marie Skipper elsker at skrive, at være frivillig og arbejde med events.

ARHUS: Følelser er et tabu, selv i vigtige relationer som et ægteskab. Vi skal have følelserne tilbage, og der skal være plads til at begå fejl i et parforhold.

Århusianske Marie Skipper er ude med en digtsamling. Fredag kommer hendes første bog. Det sker på Byens Forlag", og titlen er "Tilstrækkelig".

- Jeg har skrevet en del på Instagram, men dette er min første bog, siger 25-årige Marie Skipper, der kommer fra Odder og nu bor i Aarhus, hvor hun studerer til serviceøkonom på Erhvervsakademiet.

Annonce

Kunne ikke lade være

- Digtsamlingen har jeg skrevet, fordi jeg ikke kunne lade være og fordi der er brug for at skrive om følelser. Jeg synes, de bliver gemt for meget væk, selv i vigtige og dybe relationer som familier, i ægteskaber og i forhold til forældre, siger Marie Skipper.

- Der skal være plads til at udtrykke følelser bastant og bagefter sige, at jeg mente det ikke så slemt. Bogen er en hyldest til følelserne i tunge og dybe relationer, siger hun.

Byens Forlag fortæller, at Marie Skipper tilhører en ung generation af lyrikere, der blandt andet bruger sociale medier som platform til at nå et nyt publikum. På Instagram kan man finde hende under @indirektedirekte (Den Nøgne Lyriker).

Annonce

Yahya Hassan inspirerer nogle

- Vi har det seneste par år modtaget flere og flere manuskripter fra digtere under 30 år - man kan måske tale om en Yahya Hassan-effekt, siger forlægger Thomas Aagaard Skovmand, Byens Forlag.

Men Yahya Hassan har ikke inspireret Marie Skipper.

- Vi læste hans digte på Odder Gymnasium, men jeg er ikke enig med ham. Han er for langt væk fra min verden og for voldsom, siger Marie Skipper.

- I gymnasiet syntes jeg, at poesi var underlig. Vi læste for eksempel Oehlenschläger. For mange handler det at skrive om, at man ikke må udtrykke sig, og så finder de et sted, et hemmeligt liv, hvor de gør det. De flygter ind i det i stedet for at tale om det. Vi mangler et rum til at udtrykke følelser, siger Marie Skipper.

Annonce

Aktiv som frivillig

Hun har været meget aktiv i Aarhus og nærmest taget forskud på jobbet som serviceøkonom.

- Jeg har været frivillig ved Det Kongelige Teaters forestillinger "Røde Orm" og "Kong Arthur" ved Moesgaard Museum i 2017 og 2019 og har arbejdet ved "Tall Ships Races".  Jeg er fuldstændig vild med den slags arbejde, siger hun, der er på vej ud i praktik.

- Det sker i Odense ved "Mystiske dage", der er bibliotekets litteraturfaglige festival, siger Marie Skipper.

Udgivelsesdagen

  • Digtsamlingen "Tilstrækkelig " udkommer fredag 10. juli. Kl. 16.30 er der reception i Byens Bogcafé i Borggade 5, Aarhus.
  • Find Marie Skipper på Instagram under @indirektedirekte (Den Nøgne Lyriker).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce