Annonce
112

25-årig var sindssyg ved røveri: Skal anbringes på ubestemt tid

Arkivfotos
Et røveri og en lang række overfald gør nu, at en 25-årig skal anbringes på institution på ubestemt tid.

AARHUS: En 25-årig århusiansk mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt anbringelse på en institution på ubestemt tid ved Retten i Aarhus. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er en noget broget straffeattest, den 25-årige har opbygget. Han blev anholdt efter et røveri mod et supermarked i Åbyhøj i maj 2018, hvor han stak af med flere varer fra butikken. Da en mand forsøgte at stoppe ham, slog den 25-årige manden i ansigtet og truede nogle medarbejdere med en kniv. Samme dag som røveriet offentliggjorde Østjyllands Politi overvågningsbilleder af den 25-årige og kort efter blev han altså anholdt.

Nu har han fået sin dom for det røveri og en lang række andre voldelige forbrydelser, som han har begået i løbet af det sidste halvandet års tid. Blandt andet har han slået en dørmand i hovedet, truet flere betjente og fængselsbetjente og truet og slået en kvindelig bekendt. Derfor er senioranklager Jakob Beyer også godt tilfreds med dommen.

- Han har ved en lang række episoder begået grov kriminalitet, som har været til fare for andre mennesker. Med de udtalelser, der ligger fra retslægerådet, er jeg meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den 25-årige skulle anbringes, siger han.

Den 25-årige er blevet vurderet til at have været sindssyg i gerningsøjeblikket og skal ifølge dommen nu tvangsanbringes på ubestemt tid på en institution for personer med mentale handicap. Han erkendte anklagerne og modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce