Annonce
Navne

25-års jubilæum: Birgitte Buchsti

Birgitte Buchsti

Slotssekretær på Clausholm Slot, Birgitte Buchsti, kan torsdag 6. september fejre 25 års ansættelse på slottet.

Birgitte Buchsti har ansvaret for administrationen på Clausholm Gods og Clausholm Slot og er desuden privatsekretær for kammerherre og godsejer Kim Berner. Stillingen indbefatter en varieret vifte af arbejdsområder som turisme, events i slot og park, selskabslokaler, fotolocation for virksomheder, renovering, juletræsproduktion, skovdrift, jagtvæsen og boligudlejning.

Birgitte Buchsti er formand for Foreningen af Danske Slotte og Herregårde, et samarbejde om markedsføring af historiske bygninger i Danmark. Før dette var hun aktiv som frivillig og bestyrelsesmedlem i Vorup FB Badminton i periode over otte år.

I sin fritid ynder hun at tage på udlandsrejser og til koncerter. Inden for det seneste år har hun bl.a. besøgt Sydafrika og New Zealand. Samværet med familie og gode veninder har ligeledes høj prioritet, når de til tider lange arbejdsdage slutter.

Jubilæet markeres med en privat middag i slottets gemakker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce