Annonce
Jubilæer

25-årsjubilar giver et bidrag til at brødføde verden

Hanne Thorsøe kan torsdag 17. oktober fejre 25-årsjubilæum på DuPont Nutrition & Biosciences' innovationscenter i Brabrand, hvor hun leder en gruppe med produktudvikling af emulgatorer og stabilisatorer til fødevareindustrien globalt.

Hanne Thorsøe, Gram, kan torsdag 17. oktober fejre 25-årsjubilæum på DuPont Nutrition & Biosciences' innovationscenter i Brabrand. Her leder hun en gruppe med produktudvikling af emulgatorer og stabilisatorer til fødevareindustrien globalt.

Netop det globale aspekt er med til at gøre jobbet til en passion for Hanne Thorsøe. En passion, hun blev smittet af, da hun for 25 år siden, mens hun endnu læste til civilingeniør i kemi på DTU i Lyngby, hørte en gæsteforelæsning med en førende og anerkendt forsker fra det daværende Grindsted Products, nu DuPont. Hun skrev en uopfordret ansøgning, blev inviteret til samtale på udviklingscentret i Brabrand, blev ansat og fik som første opgave at udvikle pektin til at stabilisere drikkeyoghurt.

Nu, 25 år senere, mener Hanne Thorsøe, at hun også stadig har den interesse og det engagement, som gæsteforelæseren udviste dengang, og hun glæder sig over at bidrage til at "forbedre kvaliteten og smagsoplevelsen for forbrugerne", som hun siger. Og hun kan blive helt høj, når hun i et supermarked i udlandet ser en kunde tage et produkt, hvori der indgår ingredienser, som er udviklet i Brabrand, og som er med til at brødføde verden.

Hanne Thorsøe bor i Gram ved Skanderborg sammen med sin mand og en stadig hjemmeboende søn, mens hendes datter er flyttet hjemmefra og nu studerer i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce