Annonce
Aarhus

250 nye ladestandere i Aarhus: Virksomhed satser stort på det århusianske marked

250 nye ladestandere i det århusianske bybillede indenfor fem år. Det har Clever planlagt med for at imødekomme den efterspørgsel, de ser i Aarhus. Foto: Clever 
Virksomheden Clever vil opstille 250 nye ladestandere samt 10 nye lynladere i Aarhus i perioden fra 2021 til 2025. Danmarks næststørste by skal have mere at byde på, mener forretningsudvikler i Clever.

AARHUS: Flere danskere dropper at købe en elbil, fordi lademulighederne simpelthen er for dårlige.

Det har forretningsudvikler i ladestander-virksomheden Clever, Kenneth Larsen, erfaret over seneste mange år.

- Der er mange, der gerne vil købe en elbil, men fordi de ikke har kunne se lademulighederne, har de måske valgt at udskyde eller droppe deres køb, fortæller han.

Men nu er der gode nyheder til de nuværende og kommende ejere af en elbil. Ladevirksomheden Clever planlægger nemlig at opstille 250 nye standere i Aarhus indenfor de næste fem år. Dertil kommer også 10 lynladere.


Vi ved at mange går og venter på at muligheden byder sig til at købe en elbil, og vi kan se, at mange investerer i elbiler og ladebokse ved deres private boliger

Kenneth Larsen, Clever


Hver af disse standere har to udtag/ladepunkter, så i alt vil 500 flere elbiler kunne lade op samtidig ved langsomme ladepunkter, og 20 biler lade op samtidig ved lynladepunkter.

I dag er der kun 92 ladestandere i Aarhus - 46 af dem ejes af Clever.

- Danmarks næststørste by skal have mere opladning at byde på, fortæller Kenneth Larsen.

Annonce

Et marked med mange muligheder

Clever har især fokus på at optimere infrastrukturen i de store byer, hvor der er mange højtuddannede og klimainteresserede borgere.

- Vi ved at mange går og venter på at muligheden byder sig til at købe en elbil, og vi kan se, at mange investerer i elbiler og ladebokse ved deres private boliger, fortæller han og uddyber:

- I dag er det typisk dem ved etageejendomme, der har svært ved at kunne oplade deres elbil, men hvis de får muligheden, tror jeg der er en god chance for, at de også kommer med.

Kenneth Larsen og Clever satser stort på det århusianske marked. 250 nye standere i Aarhus indenfor de næste 5 år og 10 lynladere, er målsætningen. Foto: Morten Holtum 

Kenneth Larsen fortæller også, at han tror, den konkrete efterspørgsel i Aarhus er noget højere end de 250 nye ladestandere. Han siger derfor, at Clever ikke alene vil kunne imødekomme det samlede behov.

Derfor bliver andre operatører også nødt til at bidrage til udbygning af landets infrastruktur til elbiler. Hvad de andre operatører kan og vil i denne forbindelse, ved Kenneth Larsen dog ikke.

- Der kommer hele tiden nye spillere til, så markedet og konkurrencen er i hastig udvikling til fordel for forbrugerne.

- Generelt venter markedet på afklaring på, hvor meget kommunerne må bidrage med rent økonomisk for at tilskynde til udbygning af ladeinfrastrukturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce