Annonce
Aarhus

250 var med på byrundtur - og det var helt lovligt

Thomas Pedersen viser rundt i Aarhus. Her er han i Møllestien. Pr-foto
Thomas Pedersen fik en idé: Kom med byen rundt på nettet. Det blev en succes, og han gør det nu hver lørdag.
Annonce

AARHUS: Trods coronaen har Thomas Pedersen haft 250 med på en byrundtur. Det var fuldt lovligt, for det hele foregik på nettet. Flere ture er på vej.

Thomas Pedersen har i sit lille firma Aarhus Experience kunnet mærke, at der ikke har været turister at lave ture for i Aarhus siden landet blev lukket ned af corona-krisen.

Derfor lavede han en guidet tur i Aarhus online, så alle kunne følge med hjemmefra. Den tur har over 250 personer set. Nogle kom fra Ohio, USA, og New Zealand.

- På en almindelig tur sætter jeg grænsen ved 20 gæster, så gruppen ikke bliver for stor. Det her er den største gruppe, jeg nogensinde har guidet for på én gang, siger Thomas Pedersen.

Idéen til online ture kom fra en tidligere forretningspartner.

- Jeg var ret skeptisk, men nogle venner fortalte om en lokal bar i Aarhus, der har en masse gæster, som hjemmefra fester med bartenderne. Så kunne jeg også lave ture, og jeg fik hjælp fra et par venner, der har styr på det tekniske, fortæller Thomas Pedersen.

Det er gået over al forventning. Turen har givet mere respons end alt andet, jeg har lavet i de sidste tre år tilsammen, siger Thomas Pedersen.

- Nu laver jeg ture hver lørdag i løbet af sommeren, eller i hvert fald indtil turisterne kommer tilbage til byen, siger han.

Thomas Pedersen er 50 år og har arbejdet som turistguide og rejseleder over hele verden i det meste af sit liv. Han laver gratis guidede ture, fordi han synes, at alle skal have mulighed for at lære Aarhus bedre at kende.

Her finder du turene

Find turene på Facebook Aarhus Experience.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce