Annonce
Aarhus

2500 børn er født lige ind i symfoniorkestrets toner

Anders Christensen, Frederikke Kampmann og Ida (her tre måneder) er blandt dem, som er med i "Musikens Børn". Foto: Axel Schütt
Overvældende interesse for at være med i "Musikkens Børn" i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Masser af børn i Aarhus er blevet født lige ind i musikken.

Det har Aarhus Symfoniorkester sørget for.

Orkestret tilbød for første gang alle århusianske forældre, der fik børn i 2018, at komme med i koncertklubben "Musikkens Børn".

Flere end 50 procent af forældreparrene har benyttet sig af tilbuddet. 2500 børn er tilmeldt klubben, og de får løbende tilbud fra symfoniorkestret om at opleve musik sammen med deres forældre. Projektet løber over seks år.

- Det er et pilotprojekt, som med tiden forhåbentlig vil føre til et fast tilbud om babykoncerter for alle. Blandt forældrene er der rift om at deltage i koncerterne med deres børn, siger Kristian Rahbek Knudsen, musikchef for symfoniorkestret.

Hvis nogen ikke nåede at blive meldt til, eller er blevet forældre efter 2018, kan de få glæde af musikken via orkestrets hjemmeside, hvor videoer, musik og andet bliver lagt op til brug for børnene hver måned. De er beregnet til brug derhjemme i et forsøg på at skabe musikalske bånd mellem spædbørn og deres familie.

Forældrene behøver ikke gå ind på hjemmesiden hele tiden. Symfoniorkestret hjælper med en mail til deltagerne, når der bliver lagt nyt indhold på "Musikkens Børn"-siderne, eller når der bliver lagt nye koncerter til oversigten.

Orkestret rammer også børn, der er lidt ældre end de allermindste, med skolekoncerter, gymnasieprojekter og samarbejder med musikskoler. Det laver også hvert år en række koncerter, der er specielt rettet mod børnefamilier.

Musikkens Børn

Læs mere om "Musikkens Børn" på www.aarhussymfoni.dk/musikkens-boern. Her kan nye forældre også melde sig til og deltage via hjemmesiden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce