Rådmand står fast: Lukning af Sandmosevej fungerer

Foto: Kim Haugaard


Rådmand står fast: Lukning af Sandmosevej fungerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde om trafikken på Oddervej og omegn i næste uge. Rådmand fremlægger en samlet plan i løbet af maj.

Forsøget med en lukning af Sandmosevej mod Oddervej fortsætter.

På byrådsmøde onsdag sagde teknisk rådmand Kristian Würtz (S), at kommunen har lært, hvad der er at lære af forsøget.

»Forsøget bekræfter os i, at Sandmosevej er et problem for fremkommeligheden på Oddervej, så vi fastholder lukningen,« siger rådmanden efterfølgende til avisen.

»Mit hovedsigte er at forbedre fremkommeligheden på indfaldsvejene, hvor der er tæt myldretidstrafik,« fortsætter han.

Sandmosevej var på byrådets dagsorden, fordi Venstre har stillet forslag om, at lukningen af vejen bliver delvist ophævet, så det bliver tilladt at køre højre ind og højre ud fra Sandmosevej.

»Det er en løsning, der tilgodeser såvel trafikken til og fra lokalområdet som bilisterne på Oddervej,« sagde Gert Bjerregaard (V) og fortsatte:

»Der er kun en gevinst på få sekunder for trafikanterne på Oddervej ved at lukke Sandmosevej. Der skal være en markant større gevinst til, for at det berettiget til at lukke vejen.«

Venstres forslag blev ikke egnetlig behandlet i byrådet, men det indgår nu som et blandt flere løsningsforslag, der skal diskuteres på et borgermøde på Vilhelmsborg 23. april.

»Efter mødet vil jeg meget hurtigt i løbet af maj komme med en indstilling til byrådet om, hvad vi videre gør for at øge fremkommeligheden på Oddervej.«

»Den stærkeste mulighed for en forbedring er at lave tre spor på Oddervej mellem Hørretvej og Ringvej Syd - de to i retning mod Aarhus - og en længere svingbane for dem, der skal ud på Ringvej Syd. Vejen er bred nok til det, så det er en billig løsning, der vil give en markant forbedring,« sagde rådmanden.

Rådmanden nævnet i byrådssalen ikke sit tidligere forslag om også at lukke Brunbakkevej mod Oddervej. Det betyder imidlertid ikke, at det er skrottet.

»En lukning af Brunbakkevej er stadig en af de muligheder vi arbejder med i forhold til en fortsat forsøg,« siger Kristian Würtz, der understreger, at det bliver op til byrådet endeligt at beslutte, hvordan man vil forbedre fremkommeligheden på Oddervej.

Flere i byrådet roste, at borgerne i området nu bliver bedre inddraget med det offentlige møde i næste uge.

»Det er ret seriøse bekymringer, borgerne i området har. Det er vigtigt, at vi nu får skabt en troværdig borgerinddragelse,« sagde Steen Stavnsbo (K).

Rådmand står fast: Lukning af Sandmosevej fungerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce