Stort fremmøde til debat om Oddervej

Højbjerg, Sandmosevej, Afspærring
Foto: Kim Haugaard

Stort fremmøde til debat om Oddervej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bølgerne gik højt, da omkring 150 borgere torsdag aften debatterede lukningen af Sandmosevej i Skåde på et borgermøde på Vilhelmsborg.

Et kommunalt ønske om at øge fremkommeligheden og trafiksikkerheden på Oddervej har med lukningen af Sandmosevej skabt voldsomme protester blandt en stor gruppe borgere i Skåde.

De var mødt talstærkt op til et borgermøde på Vilhelmsborg, hvor mange luftede deres frustrationer over kommunens forsøg med at spærre Sandmosevej ud mod Oddervej, som trådte i kraft i oktober.

Claus Pedersen, chef for Byens Anvendelse, indledte med at give de omkring 150 fremmødte borgere et overblik over kommunens generelle strategi for indfaldsvejene omkring Aarhus, for så at zoome ind på aftenens brændpunkt.

Der blev vist eksempler på lignende lukninger af vejnet i boligområder omkring Viborgvej og Silkeborgvej.

»Men der er ingen tvivl om, at vi har en problematik omkring Sandmosevej,« sagde Claus Pedersen, inden han gik over til at fremlægge nogle af de foreløbige resultater, som forsøget har vist.

Han kunne notere sig en markant højere belastning på Hamphøjvej og Brunbakkevej, som havde givet gener for kvarteret. Men også, at der nu var en stigning på omkring 500 billister i døgnet, som svingede til venstre for at tage Ringvej Syd, hvilket blev tolket som et tegn på, at Oddervej var blevet mere attraktiv.

Dronefotos viste, at sammenfletningen omkring Hørretvej skabte prop i trafikken, det samme gjorde en kø i den korte venstresvingsbane til Ringvej Syd.

Efter gennemgangen kunne Claus Pedersen præsentere fire forslag, som borgerne efterfølgende kunne være med til at diskutere:

- En genåbning af Sandmosevej.

- En åbning af Sandmosevej som højre ind, højre ud vej.

- En forlængelse af venstresvingbanen til Ringvej Syd.

- En forlængelse af Oddervej i tre spor fra Hørretvej.

Det, der egentlig skulle være en runde med opklarende spørgsmål til forståelsen af forslagene, blev hurtigt til holdningstilkendegivelser fra de fremmødte.

Venstre-politikeren Gert Bjerregaard mente ikke, at det var de rigtige løsninger, som var kommet på bordet.

»Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke nulstiller forsøget indtil, at der bliver fundet en ny løsning,« sagde han og høstede begejstrede klapsalver fra en stor del af stolerækkerne.

Flere ytrede bekymring om trafikken på villavejende omkring Sandmosevej. Var der mon tænkt i CO2-regnskab med den manøvre, ville en borger vide.

Andre kom med alternative forslag til at forbedre trafikken, som tidligere byrådsmedlem Niels Brøchner, der foreslog, at kommunen for eksempel købte en ejendom omkring venstresvinget til Ringvej Syd, for at anlægge en stikvej, der kunne lede de trafikanter væk fra Oddervej.

Efter præsentationen var der lagt op til en diskussion ved ni borde, som repræsenterede forskellige løsningsmodeller, hvor alle borgernes forslag ville blive skrevet ned.

Det bord, hvor der skulle diskuteres en åbning af Sandmosevej, tiltrak de ophidsede borgere som bier om honning.

»Det kan godt være, at køretiden på Oddervej er faldet med et minut, men for os i boligområdet er den steget med fem minutter,« lød det fra en af borgerne, mens en anden ytrede bekymring om mere trafik på vejene omkring Skåde Skole.

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), erkendte, at emnet bragte sindene i kog.

»Og netop derfor er byrådssalen også det rigtige sted at træffe en beslutning,« sagde han og udtrykte sin forståelse for de frustrationer, der var kommet til udtryk.

»Jeg har mest smag for at åbne Oddervej i tre spor, men jeg synes, at det er rigtig vigtigt at få folks synspunkter ind, så vi får så stærkt et beslutningsgrundlag som muligt,« sagde han.

Alle synspunkterne fra borgermødet vil blive lagt ud på hjemmesiden www.aarhus.dk/oddervej." target="_blank">http://www.aarhus.dk/oddervej">www.aarhus.dk/oddervej.

Her kan man også se de fire forslag og give sin holdning til kende frem til 4. maj.

Materialet vil indgå i byrådets beslutningsgrundlag omkring forsøget.

Stort fremmøde til debat om Oddervej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce