Annonce
Udland

258 fanger flygter fra fængsel i Papua under demonstration

Antara Foto/Reuters
Under en protest mod politiets hårde behandling af studerede fra Papua flygtede 258 fanger fra et fængsel.

Mindst 258 indsatte er flygtet fra et fængsel i Indonesiens Papua-provins. Fangeflugten skete mandag under en demonstration uden for fængslets mure.

Det oplyser en embedsmand tirsdag.

Mandag marcherede tusindvis af demonstranter gennem gaderne i provinsen West Papua. Flere af dem satte ild til regeringsbygninger som reaktion på den hårde behandling, studerende på den østlige del af Java angiveligt er blevet udsat for.

Indsatte i det statslige fængsel i byen Sorong, der huser 547 fanger, gjorde oprør og satte ild til dele af fængslet, efter at de var blevet provokeret af demonstranterne. Det forklarer fængselsdirektør Ade Kusumanto.

Ifølge fængselsdirektøren rev demonstranter en ydervæg ned, hvilket betød, at fangerne kunne flygte.

- Demonstranterne kastede sten mod fængslet, hvilket fik de indsatte til at gøre oprør og angribe vagter, siger Ade Kusumanto og tilføjer, at en vagt blev såret under urolighederne.

Indonesiens præsident, Joko Widodo, manede mandag til besindighed og fastslog, at regeringen respekterer indbyggerne i Papua-provinsen.

Demonstrationen var angiveligt udløst af beskyldninger om, at indonesisk politi fredag anholdt og fornærmede adskillige studerende fra Papua på deres sovesale i det østlige Java.

De studerende fra Papua hævder, at de blev udsat for hårdhændet behandling og racistiske verbale overgreb af betjentene.

Indonesiske sikkerhedsstyrker har de seneste måneder intensiveret deres aktioner i Papua. Det sker, efter at separatistiske oprørere dræbte over 20 vejarbejdere i december.

Separatister har kæmpet for Papua-provinsens uafhængighed siden 1960'erne.

Provinserne Papua og West Papua udgør den indonesiske halvdel af øen Ny Guinea.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce