Byråd fulgte politiets anbefaling i Skåde

Sandmosevej skal åbnes igen for at få højre ind og højre ud. Arkivfoto


Byråd fulgte politiets anbefaling i Skåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejforsøg gennemføres frem til oktober i Skåde - trods protester fra beboere og Venstre.

Et stort flertal i by rådet besluttede onsdag aften at videreføre et vejforsøg for at forbedre fremkommeligheden på Oddervej ved at lave højre ind og højre ud ved Sandmosvej og at lukke Brunbakkevej ud mod Odervej.

At Brunbakkevej nu lukkes i stedet for Sandmosevej skyldes, at Odervej får et ekstra spor ind mod Aarhus, så der er to vejbaner ind mod byen og en bane ud af byen.

Det betyder, at der bliver en dobbeltoptrukket linje ud for Brunbakkevej, og både forvaltningen og Østjyllands Politi frygter, at blister vil trodse linjen og skiltningen og allevel køre ind på Brunbakkevej. Derfor lukkes vejen helt i forsøgsperioden, der skal løbe frem til oktober.

»Det er ikke muligt at udvide bredden på Oddervej, og heller ikke muligt at etablere et venstre-svingsspor på Oddervej mod Brunbakkevej. Det er samtidig sikkerhedsmæssigt betænkeligt, at en venstre-svingende skal overskue trafikken i to kørespor, en cykelsti og på fortovet, før der foretages venstresving. Når der samtidig er pres på den ventende bilist fra trafikken bagfra på Oddervej, vil svingende bilister nemt blive fristet til at tage chancer og foretage hasarderede venstresving, med øget risiko for uheld til følge,« forklarer forvaltningen byrådet. Og det blev accepteret af både de Radikale og Konservative som tidligere har været kritiske.

»Når man læser notatet står man tilbage med ret entydig konklusion. Når man får så detaljeret et svar må man bøje sig, også når politiet anbefaler en lukning,« sagde Steen Stavnsbo (K).

Gert Bjerregaard (V) var langt fra enig:

»Det er endnu en hovsa-løsning. Rådmanden flytter blot de store betonklodser lidt længer ned ad vejen med indgribende konsekvenser for området. Man laver kæmpe problemer for dagligvareforretningen. Der er ikke tvivl om, at Venstre ønsker fremkommelighed på Oddervej, men vi kan ikke være med til at lukke folk yderligere inde. Det er en gang makværk. Som om rådmanden bare vi, have ret i stedet for at gå i dialog med lokalsamfundet.«

Kristian Würtz svarede, at Venstres synspunkt kan ikke lade sig gøre inden for de anbefalinger, politiet kommer med.

»Venstre har gravet sig ned i den her sag, hvor man hverken kan se vores egne fagfolks eller politiets anbefalinger.«

Byråd fulgte politiets anbefaling i Skåde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce