Annonce
Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

En mand fra Aarhus blev onsdag idømt tre måneders fængsel for at true finde en betjent på Facebook og true dennes søn på livet. Arkivfoto: Kim Haugaard

AARHUS: En 26-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt tre måneders ubetinget fængsel for vidnetrusler rettet mod en politiassistent og hans familie.

Motivet for truslerne var en hændelse, der fandt sted natten til søndag 14. februar, hvor den 26-årige mand var impliceret i et færdselsuheld i Viby.

Da betjentene ankom til stedet, kunne de konstateret, at den 26-årige var påvirket af spiritus, og han blev derfor anholdt og kørt til Aarhus Universitetshospital med henblik på at få taget en blodprøve.

Annonce

Mens de opholdt sig på hospitalet, kaldte den 26-årige de to betjente for diverse skældsord, hvilket resulterede i, at han også blev sigtet for såkaldt fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Godt halvanden måned senere - 30. marts - modtog den 26-årige mand et bødeforlæg i forbindelse med sigtelsen. I bødeforlægget fremgik betjentenes navne, og det fik den 26-årige til at finde den ene betjent på Facebook og få dage senere sende ham en besked på Messenger.

I beskeden vedhæftede han to billeder af betjentens søn samt en tekst, hvori han truede sønnen på livet.

Beviseligt at der var tale om vidnetrusler

Selvom truslerne kom fra en falsk Facebook-profil lykkedes det efterforskerne at finde frem til, hvem der stod bag. Få timer senere blev den 26-årige mand anholdt hos sin mor i Viby og efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Onsdag fik han så sin dom, der lød på tre måneders ubetinget fængsel. Retten fandt det bevist, at der havde været tale om vidnetrusler, idet de udsprang af at det bødeforlæg den 26-årige havde modtaget den 30. marts.

- Dommen understreger med al tydelighed, at vi ser meget alvorligt på vidnetrusler, og at der altså er kontant afregning ved kasse et, siger senioranklager Camilla Wagner i en pressemeddelelse.

Den 26-årige mand modtog dommen uden at anke den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce