Jazz for enhver smag

Guitaristen og sangeren Leo Minax fra Brasilien og danskeren Lis Wessberg på scenen i Steen Rasmussen All Stars Sextet, der gav varme brasilianske rytmer til jazzen i Musikhusets foyer.


Jazz for enhver smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra brasiliansk samba-jazz til gakkede børne-trommer og fadøls-festlig swing-jazz. Aarhus Jazz Festival lagde ud med lidt af hvert.

220 koncerter lokker Aarhus Jazz Festival med i et tætpakket program hele ugen i Aarhus. Lørdag tyvstartede festivalen allerede ved middagstid - mange timer før den officielle åbning i Musikhuset lørdag aften.

Jazz festen starter - 
Kalles Trommeshow
Jazz festen starter - Kalles Trommeshow
Foto: Axel Schütt

Og meget tyder på, at publikum er tændt på festivalen. Avisen var lørdag middag rundt ved tre arrangementer, og alle steder var det godt fyldt op med tilhørere.

Jazz festen starter - 
Kalles Trommeshow
Jazz festen starter - Kalles Trommeshow
Foto: Axel Schütt

I Musikhusets foyer brillerede en international besætning under ledelse af danske Steen Rasmussen på piano og med danske, svenske og brasilianske jazzmusikere. De spillede brasilianskjazz med bossanova og en skæv samba her og der og med den charmerende komponist, sanger og guitarist Leo Minax i diskret front. Han fik publikum til at nynne med på en iørefaldende melodi, og bag trommerne sad en anden brasilianer, Paulo Braga, som også bliver kaldt »the father of brazilian drums«.

Jazz festen starter - 
Kalles Trommeshow
Jazz festen starter - Kalles Trommeshow
Foto: Axel Schütt

Mindst 300 tilhørere havde taget plads foran scenen i Musikhusets foyer, der - som det ofte sker - var præget af en iltfattig, lummer varme, på trods af at markiserne var trukket for de store glaspartier. Det er som om udluftningen helt mangler ved den ellers fine koncertscene.

Jazz festen starter - 
Kalles Trommeshow
Jazz festen starter - Kalles Trommeshow
Foto: Axel Schütt

En af tilhørerne slog det hen som brasiliansk varme, der sendte tankerne mod varmere himmelstrøg, mens andre sad og blafrede med vifter og papir.

Jazz festen starter - 
Steen Rasmussen All-stars Sexteto feat. Paulo Braga (DK/SE/BR)
Jazz festen starter - Steen Rasmussen All-stars Sexteto feat. Paulo Braga (DK/SE/BR)
Foto: Axel Schütt

Ved et bord bagerst sad tre venner, som har planlagt ferie efter Aarhus Jazz Festival, og som har krydset programmet af for en række koncerter, de vil til ugen igennem: Mie Majlund, og Karin Larsen fra Aarhus og Sofus Poulsen fra Vejle.

»Vi hørte dem her sidste år på Bispetorvet, så dem skulle vi bare høre igen, for de er gode. Og det er superhyggeligt at starte med den lækre buffet her. Vi tager af sted ud og høre jazz hver dag. Noget er planlagt, andet dropper vi bare ind til, for så kan vi også få en overraskelse,« fortæller Mie Majlund.

De tre venner spænder bredt musikalsk, men de er nok mere til det lidt skæve end det mere traditionelle, afslører de.

Lidt derfra er Anna Ronolfsdottir trukket lidt tilbage med sønnen Eskil som må være koncertens absolut yngste deltager på blot en måned.

»Det er dejlig musik. Og ikke helt tilfældigt at vi gik ind her, for min kæreste kender lidt til dem. Men vi vil bare ud og høre musik alle de steder, hvor vi kan tage den lille med.«

Et sted for de lidt større børn var teltet på Bispetorvet, hvor butikken Modern Drums havde arrangeret hele programmet lørdag og valgt trommer som den røde tråd i programmet.

Her gøglede Kalle Mathiesen alias Kalles Trommeshow over for et telt fyldt med børn og forældre. Med en loop-maskine, der kan optage og afspille det samme igen og igen, spillede Kalle-kendt-fra-Ramasjang-tv på ballon, gummidyr, boremaskine og meget andet underligt ud over sit trommesæt. Alt, der gav lyd fra sig kunne bruges. Selv børn hidkaldt på scenen.

I et fuldstændigt gakket show blandede han alle stilarter og lyde og jokede med børn og voksne bl.a. med en quiz, hvor man kunne vinde »Kalles World Tour T-shirt og cd med noget utrolig dårlig musik«.

Men jazz?

»Jamen, der kommer mere jazz op ad dagen. Vi ville starte med noget for børnene, og bagefter kommer en trommeslager og hiphopper og senere trommeslager Kresten Osgood og keyboardspiller Palle Hjorth og senere Chris Minh Doky,« fortalte arrangør Søren Nørris Christensen fra Modern Drums.

Vejen tilbage til redaktionen gik over Telefontorvet, hvor Arosia trak fulde huset i teltet uden for værtshuset »Hos Anders«.

Både inden for og uden for teltet så folk ud til at nyde den glade jazz og solen sammen med venner og en fadøl eller to.

Aarhus Jazz Festival er i gang. Og der er noget for enhver smag.

Jazz for enhver smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce